Cursus Keuren grondverzetmachines, kranen en shovels

Opleiding keurmeester grondverzetmachines, shovels en kranen van Ingenium de opleider

Zoekt u een cursus keuren grondverzetmachines? Erkend en praktisch ingevuld? De keurmeester grondverzetmachines cursus van Ingenium dé opleider is precies wat u zoekt! Door ons opgeleide keurmeesters zijn praktisch ingesteld. Ze keuren goed daar waar het kan en keuren af daar waar het moet. Als Ingenium dé opleider vinden wij het keuren geen doel op zich, maar een middel om grondverzetmachines veilig te krijgen en te houden. Ons motto is: Veiligheid is een werkwoord! Schrijf u nu in en wordt grondverzetmachines!

Na afloop heeft u kennis over het keuren van de volgende grondverzetmachines:

 • Grondverzetmachines
 • Shovels
 • Kranen
 • Minigravers
 • Verreikers
 • Etc

Een cursus keuren grondverzetmachines, shovels en kranen volgt u bij Ingenium de Opleider van keurend Nederland!

Door Ingenium dé opleider getrainde keurmeesters mogen zowel voor de interne organisatie keuren als voor externe organisaties.

Het keuren van grondverzetmachines is wettelijk verplicht sinds 1998. De keuringen aan grondverzetmachines kan in eigen beheer worden uitgevoerd maar ook uitbesteed worden. Ook in de VCA checklijst is de jaarlijkse keuringsplicht van grondverzetmachines opgenomen.

Let op: landbouwvoertuigen zoals grondverzetmachines welke  harder dan 40 km per uur rijden moeten vanaf het najaar 2020 een APK ondergaan. De Ingenium cursus heeft betrekking op de Arbowettelijk verplichte keuring en is geen APK.

Na afloop ontvangt u naast het uitgebreide cursusboek de noodzakelijke checklijsten in Microsoft Word formaat welke u van uw eigen bedrijfsgegevens en logo kunt voorzien. Zo ondersteunt Ingenium u ook bij het keuren in de praktijk!

Veel checklijsten en ondersteunende documenten kunt u al vinden via onze downloadpagina.

Een technische vooropleiding evenals enige kennis van grondverzetmachines is wenselijk.

Duur training: 1 dag

Op het certificaat keuren grondverzetmachines, kranen en shovels staat geen geldigheidsduur, dit is niet wettelijk verplicht. Artikel 7.4a lid 5 spreekt over dat de keuring moet worden uitgevoerd door een “deskundige natuurlijke persoon, rechtspersoon of instelling”.

Een herhalingscursus is ook niet wettelijk verplicht, een keurmeester/inspecteur mag zelf zijn/haar deskundigheid op peil te houden.

Dat kan deze zelf regelen b.v. door het volgen van de site www.nen.nl of www.arboportaal.nl (Site van het ministerie) of onze keurmeesters blog (via onze website). Een herhalingscursus kan worden gezien als 1 van de (niet verplichte) mogelijkheden om het kennisniveau op peil te houden.

Door het volgen van de opleiding keuren grondverzetmachines voldoen zowel de werkgever als de keurmeester aan de in de Arbowet gestelde eisen van voldoende instructie en aantoonbare deskundigheid van de keurmeester.

De cursus van Ingenium dé opleider blinken uit in de praktijk. Theorie is echter noodzakelijk om te kunnen keuren. De volgende onderwerpen worden behandeld.

Theorie training keuren grondverzetmachines

 • Achtergronden van de Machinerichtlijn (CE-markering) voor grondverzetmachines
 • Richtlijn Arbeidsmiddelen (Arbobesluit, hoofdstuk 7)
 • Wegenverkeerswet (regeling voertuigen)
 • Arbowet en productaansprakelijkheid,
 • Onafhankelijkheid van de keurmeester grondverzetmachines
 • Materieelbeheersysteem
 • Noodzakelijke aanpassingen aan grondverzetmachines, shovels en kranen
 • Overdrukcabines
 • Noodvoorzieningen, aanbrengen van waarschuwingsvoorschriften
 • De hijsfunctie
 • Testen van grondverzetmachines
 • Rapportage van uitgevoerde keuringen aan grondverzetmachines
 • De rol van de externe keurmeester arbeidsmiddelen

Praktijkdeel Keurmeester grondverzetmachines, kranen en shovels cursus

Uitvoeren van cases en keuringen aan grondverzetmachines, kragen en shovels etc. Deze praktijksessie vindt plaats onder begeleiding van de docent. Vlot en humorvol. U staat als cursist centraal.

Alvast vooraf kennis opdoen? Lees artikelen on onze uitgebreide kennisbank.

€ 329,-

Genoemde prijs is per cursist, exclusief BTW, incl. cursusboek, lunch en certificaat.

Wilt u een in-company cursus keuren grondverzetmachines? Dit kan snel en praktisch in gang worden gezet. Bel ons gerust voor een voorstel op maat.

Onder specifieke omstandigheden kan deze cursus onder een OOM, ESF of OTIB subsidie vallen. Het opleidingsfonds van UNETO-VNI, OTIB, heeft het trainingsaanbod opengesteld. Een installatiebedrijf is niet langer gebonden aan de trainingen in de gidsen.

Duur training: 1 dag

Investering van de training: € 329

09-12-2022
Lexmond

26-01-2023
Lexmond

24-03-2023
Lexmond

17-05-2023
Lexmond

08-09-2023
Lexmond

09-10-2023
Lexmond

07-11-2023
Lexmond

Referenties van klanten

Een zeer goed, kloppend en vooral interessante training. Een leerzame training waaraan we veel hebben gehad. Goede voorbeelden en een duidelijke uitleg. Weenk Nijverdal

 

Een mooie training van een hoog niveau. Al onze praktijkvragen zijn beantwoord. Flink bijgespijkerd. Kamphuis Lastechniek Emmen 

Een goede en fijne uitleg op een ontspannen manier. Gericht op onze markt. Record BV Lichtenvoorde

Geplaatst in .