Cursus keuren lasapparatuur volgens NEN-EN-IEC 60974-4

Cursus keuren lasapparatuur volgens NEN-EN-IEC 60974-4

Zoekt u een cursus keuren lasapparaten volgens NEN-EN-IEC 6097404?

Erkend en praktisch ingevuld? De NEN-EN-IEC 60974-4 keurmeester cursus van Ingenium dé opleider is precies wat u zoekt! Door ons opgeleide keurmeesters zijn praktisch ingesteld. Ze keuren goed daar waar het kan en keuren af daar waar het moet. Als Ingenium dé opleider vinden wij het keuren geen doel op zich, maar een middel om lasapparatuur veilig te krijgen en te houden. Ons motto is: Veiligheid is een werkwoord!

Schrijf u nu in en wordt keurmeester lasapparaten volgens NEN-EN-IEC 60974-4!

Dat elektrische arbeidsmiddelen moeten worden gekeurd volgens de norm NEN 3140 is over het algemeen bekend. Ook lasapparatuur valt onder de keuringsplicht en moeten op regelmatige basis worden gekeurd.

Op het moment dat een organisatie stalen constructies gaat ontwikkelen onder CE dan moet de organisatie voldoen aan de EN 1090. In deze norm worden eisen gesteld aan lasapparatuur. Deze moeten gevalideerd worden (op kwaliteit beoordeeld) en periodiek worden gekeurd volgens de NEN-EN-IEC 60974-4. In deze norm is de visuele inspectie en zijn de metingen inclusief de grenswaarden vastgelegd.

Voor de volledigheid: de validatie van lasapparatuur wordt niet behandeld tijdens deze cursus.

Na afloop bent u bevoegd voor NEN-EN-IEC 60974-4 keuren van

  • Elektro lasapparatuur
  • MIG / MAG lasapparatuur
  • TIG lasapparatuur
  • Plasma apparatuur

Een cursus keuren lasapparatuur volgt u bij Ingenium de Opleider van keurend Nederland!

Na afloop van de NEN-EN-IEC 60974-4 keurmeester cursus kunt u zelfstandig keuringen aan diverse elektrische lasapparaten uitvoeren.

Het keuren van lasapparatuur is wettelijk verplicht sinds 1998. Deze keuringen kunnen in eigen beheer maar ook uitbesteed worden.

Een technische of elektrotechnische vooropleiding is niet noodzakelijk, een cursus keuren elektrische arbeidsmiddelen NEN 3140 cursus is noodzakelijk.

Duur training: 1 dag

Door het volgen van de cursus keuren lasapparaten volgens NEN-EN-IEC 60974-4 voldoen zowel de werkgever als de keurmeester aan de in de Arbowet gestelde eisen van voldoende instructie en aantoonbare deskundigheid van de keurmeester. Het certificaat heeft geen geldigheidsduur.

De cursussen van Ingenium dé opleider blinken uit in de praktijk. Theorie is echter noodzakelijk om te kunnen keuren. De volgende onderwerpen worden behandeld.

Theorie keuren lasapparatuur volgens NEN-EN-IEC 60974-4

  • Achtergronden van de soorten lasapparatuur
  • Theorie keuringen NEN-EN-IEC 60974-4
  • Risico’s elektriciteit in het kader van NEN-EN-IEC 60974-4
  • Visuele inspectie van lasapparatuur
  • Theorie metingen, grenswaarden en meetmethoden voor weerstand beschermingsleiding, isolatieweerstand, verschilstroom (primair en secundair) en open klemspanning
  • Administratieve afhandeling van keuringen volgens NEN-EN-IEC 60974-4

Praktijkdeel cursus keuren lasapparaten volgens NEN-EN-IEC 60974-4

Uitvoeren van cases, keuringen en metingen aan (deels) geprepareerde lasapparaten onder begeleiding van de docent. Vlot en humorvol. U staat als cursist centraal.

Tijdens het praktijkdeel kunt u gebruik maken van uw eigen NEN 3140 apparatentester. Heeft u zelf geen meetapparaat? Geen probleem, wij hebben meerdere merken en typen apparatentesters van onder andere Nieaf-Smitt, Metrel, Gossen Metrawatt en Fluke bij ons. Deze kunt u gebruiken voor het interactieve praktijkdeel.

Alvast vooraf kennis opdoen? Lees artikelen on onze uitgebreide kennisbank.

€ 395,-

Exclusief btw, inclusief cursusboek, certificaat en lunch

Wilt u een in-company cursus keuren lasapparaten volgens NEN-EN-IEC 60974-4 organiseren? Dit kan snel en praktisch in gang worden gezet. Bel ons gerust voor een voorstel op maat.

Onder specifieke omstandigheden kan deze cursus onder een OOM, ESF of OTIB subsidie vallen. Het opleidingsfonds van UNETO-VNI, OTIB, heeft het trainingsaanbod opengesteld. Een installatiebedrijf is niet langer gebonden aan de trainingen in de gidsen.

Duur training: 1 dag

Investering van de training: € 395

07-12-2022
Lexmond

10-02-2023
Lexmond

30-06-2023
Lexmond

06-09-2023
Lexmond

16-11-2023
Lexmond

Referenties van klanten

Een zeer goed, kloppend en vooral interessante Training. Een leerzame Training waaraan we veel hebben gehad. Goede voorbeelden en een duidelijke uitleg. Weenk Nijverdal 

Een mooie Training van een hoog niveau. Al onze praktijkvragen zijn beantwoord. Flink bijgespijkerd. Kamphuis Lastechniek Emmen

Een goede en fijne uitleg op een ontspannen manier. Gericht op onze markt. Record BV Lichtenvoorde

Geplaatst in .