Cursus inspectie autolaadpalen volgens NEN 1010 en NEN 3140

Zoekt u een cursus Inspectie autolaadpaal installaties volgens NEN 1010 en NEN 3140?

Erkend en praktisch ingevuld? De Inspectie autolaadpalen volgens NEN 1010 en NEN 3140 cursus van Ingenium dé opleider is precies wat u zoekt! Door ons opgeleide inspecteurs zijn praktisch ingesteld. Ze keuren goed daar waar het kan en keuren af daar waar het moet. Als Ingenium dé opleider vinden wij het inspecteren geen doel op zich, maar een middel om laadinrichtingen voor elektrische voertuigen veilig te krijgen en te houden. Ons motto is: Veiligheid is een werkwoord!

Een cursus inspecteren autolaadpalen volgt u bij Ingenium de Opleider van inspecterend Nederland!

 

Na afloop van de Inspectie elektrische installaties volgens NEN 1010 en NEN 3140 training kunt u zelfstandig inspecties aan autolaadpaal installaties uitvoeren.

Na afloop ontvangt u naast het cursusboek de noodzakelijke checklijst in Microsoft Word formaat welke u van uw eigen bedrijfsgegevens en logo kunt voorzien. Zo ondersteunt Ingenium u ook bij het keuren in de praktijk!

Veel checklijsten en ondersteunende documenten kunt u al vinden via onze downloadpagina.

Een elektrotechnische vooropleiding of een daarmee vergelijkbare ervaring is noodzakelijk.

Duur training: 1 dag

Op het certificaat inspectie autolaadpaalinstallaties volgens NEN 1010 en NEN 3140 staat geen geldigheidsduur, dit is niet wettelijk verplicht. Artikel 7.4a lid 5 spreekt over dat de keuring moet worden uitgevoerd door een “deskundige natuurlijke persoon, rechtspersoon of instelling”.

Een herhalingscursus is ook niet wettelijk verplicht, een keurmeester/inspecteur mag zelf zijn/haar deskundigheid op peil te houden.

Dat kan deze zelf regelen b.v. door het volgen van de site www.nen.nl of www.arboportaal.nl (Site van het ministerie) of onze keurmeesters blog (via onze website). Een herhalingscursus kan worden gezien als 1 van de (niet verplichte) mogelijkheden om het kennisniveau op peil te houden.

Door het volgen van de inspectie training voldoen zowel de werkgever als de inspecteur aan de in de Arbowet, NEN 1010 en NEN 3140 gestelde eisen van voldoende instructie en aantoonbare deskundigheid.

De cursussen van Ingenium dé opleider blinken uit in de praktijk. Theorie is echter noodzakelijk om te kunnen keuren. De volgende onderwerpen worden behandeld.

Theorie opleiding Inspectie van laadinrichtingen voor elektrische voertuigen volgens NEN 1010 en NEN 3140

 • Wat is inspecteren?
 • Deskundigheid en positie van de inspecteur
 • Inspectie elektrische installaties en de Arbowet
 • Opbouw wet- en regelgeving
 • NEN 3140, NEN 1010
 • Veiligheid bij inspecties
 • EV-Laadsystemen (EV-oplaadmodes)
 • Laadkabels
 • Aansluiten van laadinrichtingen
 • Keuze elektrisch materieel
 • Visuele inspectie van elektrische installaties
 • Metingen aan elektrische installaties
 • Onderbroken zijn van stroomgeleiders
 • Het meten van de doorgang
 • Het meten van de Isolatieweerstand
 • Het meten van de circuitweerstand Zs van de foutstroomketen
 • Het meten van de aardlekbeveiliging
 • Het meten van het spanningsverlies
 • Het meten van de circuitweerstand Z l – n van de foutstroomketen
 • Het meten van fasespanningen en de draaiveldrichting
 • Rapportage van inspecties

Praktijkdeel inspectie autolaadpalen NEN 1010 en NEN 3140

Uitvoeren van cases, keuringen en metingen aan autolaadpaalinstallaties onder begeleiding van de docent. Vlot en humorvol. U staat als cursist centraal.

Tijdens het praktijkdeel kunt u gebruik maken van uw eigen NEN 3140/NEN 1010 installatietester. Heeft u zelf geen meetapparaat? Geen probleem, wij hebben meerdere merken en typen installatietesters van onder andere Nieaf-Smitt, Metrel, Gossen Metrawatt en Fluke bij ons. Deze kunt u gebruiken voor het interactieve praktijkdeel.

Alvast vooraf kennis opdoen? Lees artikelen on onze uitgebreide kennisbank.

€ 425,-

Genoemde prijs is per cursist, exclusief BTW, incl. cursusboek, lunch en certificaat.

Wilt u een in-company cursus Inspectie van autolaadpaalinstallaties volgens NEN 1010 en NEN 3140 organiseren?  Dit kan snel en praktisch in gang worden gezet. Bel ons gerust voor een voorstel op maat.

Onder specifieke omstandigheden kan deze training onder een OOM, ESF of OTIB subsidie vallen. Het opleidingsfonds van UNETO-VNI, OTIB, heeft het trainingsaanbod opengesteld. Een installatiebedrijf is niet langer gebonden aan de trainingen in de gidsen.

Duur training: 1 dag

Investering van de training: € 425

25-11-2021
Lexmond

13-06-2022
Lexmond

25-11-2022
Lexmond

Referenties van klanten

In 2010 volgden we de eerste opleidingen bij Ingenium. NEN 3140, klimmaterieel en Landbouw Tuin en Parkmachines waren de basis voor ons eigen keurbedrijf. Deze opleidingen waren goed van opzet en werden door mensen uit de praktijk gegeven. Het jaar erop volgden weer 3 opleidingen: NEN 3140 voor gevorderden, hijs en hef materieel en valbeveiligingen en Magazijnstellingen. Deze werden in company bij ons verzorgd. Het pakket werd op de reeds aanwezige ervaringen en meettoestellen toegesneden, en werd vakkundig gepresenteerd. In de afgelopen 3 jaar volgden nog de opleiding keurmeester speelgelegenheden en speeltoestellen en een van onze medewerkers heeft zich gespecialiseerd als keurmeester elektrische installaties NEN 1010. Ook hier waren de ervaringen goed. We hebben in de afgelopen jaren dus altijd mogen rekenen op goede begeleiding en konden als dat nodig was ook telefonisch aanvullende informatie inwinnen. Wij raden Ingenium dan ook van harte aan.
M. Strikkeling – Gras | Stok Didam 

Heb de cursus in Maart 2016 bij Ingenium in Lexmond gedaan. Ik heb deze als zeer positief en informatief ervaren. Ben naar aanleiding van de cursus als zelfstandig keurmeester begonnen.

Dhr. Kroot

Geplaatst in .