Cursus Keuren valbeveiliging herhaling E-learning

Online cursus keuren valbeveiliging

Zoekt u een online cursus keuren valbeveiliging herhaling? Erkend en praktisch ingevuld? De E-learning valbeveiliging keurmeester herhalingscursus van Ingenium dé opleider is precies wat u zoekt! Door ons opgeleide keurmeesters zijn praktisch ingesteld. Ze keuren goed daar waar het kan en keuren af daar waar het moet. Als Ingenium dé opleider vinden wij het keuren geen doel op zich, maar een middel om valbeveiligingsmiddelen zoals harnasgordel, valstoppers, lijnklemmen, etc. veilig te krijgen en te houden. Ons motto is: Veiligheid is een werkwoord!

De Ingenium online cursus Keuren valbeveiliging herhaling werkt als volgt:

 • U schrijft u in voor de E-learning cursus
 • U doorloopt thuis of op uw werkplek de lesstof van de herhalingscursus keuren valbeveiliging. Dit kunt u geheel in uw eigen tempo doen
 • U maakt de tussenliggende toetsen
 • Indien nodig neemt u bij vragen tussentijds contact met ons op
 • Aansluitend aan het doorlopen van de lesstof vindt de eindtoets plaats. Na het behalen van deze toets ontvangt u een E-learning certificaat keuren valbeveiligingsmiddelen.

Wat levert het op?

Na afloop van de online keurmeester cursus kunt u zelfstandig keuringen aan valbeveiligingsmiddelen uitvoeren. Het keuren van valbeveiligingsmiddelen is wettelijk verplicht sinds 1998. Keuringen kunnen in eigen beheer maar ook uitbesteed worden. Ook in de VCA checklijst is de jaarlijkse keuringsplicht van arbeidsmiddelen opgenomen.

Een technische vooropleiding is niet noodzakelijk.

Duur cursus: ca. 3 uren

Door het volgen van de online keurmeester cursus voldoen zowel de werkgever als de keurmeester aan de in de Arbowet gestelde eisen van voldoende instructie en aantoonbare deskundigheid van de keurmeester.

Geldigheidsduur certificaat

Op het certificaat keuren valbeveiliging staat geen geldigheidsduur, dit is niet wettelijk verplicht. Artikel 7.4a lid 5 spreekt over dat de keuring moet worden uitgevoerd door een “deskundige natuurlijke persoon, rechtspersoon of instelling”. Een herhalingscursus is ook niet wettelijk verplicht, een keurmeester/inspecteur mag zelf zijn/haar deskundigheid op peil te houden. Dat kan deze zelf regelen b.v. door het volgen van de site www.nen.nl of www.arboportaal.nl (Site van het ministerie) of onze keurmeesters blog (via onze website). Een herhalingscursus kan worden gezien als 1 van de (niet verplichte) mogelijkheden om het kennisniveau op peil te houden. Door het volgen van de keurmeester cursus voldoen zowel de werkgever als de keurmeester aan de in de Arbowet gestelde eisen van voldoende instructie en aantoonbare deskundigheid van de keurmeester.

De cursussen van Ingenium dé opleider blinken uit in de praktijk. Theorie is echter noodzakelijk om te kunnen keuren. De volgende onderwerpen worden behandeld.

Theorie online cursus keuren valbeveiliging herhaling

 • Theorie keuringen valbeveiligingsmiddelen
 • Wat is keuren en de basisprincipes van het keuren
 • De wettelijke achtergrond van het keuren
 • De relatie tussen de valbeveiligingsnormen en de Arbowet
 • Taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden (TVB) van de keurmeester
 • Risico’s van het gebruik van valmiddelen
 • Regels omtrent het gebruik van valbeveiliging
 • De visuele inspectie van valbeveiliging
 • Op een praktische manier worden de goedkeur- en afkeurcriteria van diverse valmiddelen uitgelegd
 • Het opzetten van een keuringsadministratie.

Praktijkdeel Keurmeester cursus

Aan de hand van voorbeeld foto’s leert u praktisch hoe u keuringen uitvoert aan diverse valmiddelen zoals harnasgordels, valstopper, lijnklemmen, meelopers, lijnen, veiligheidshaken, etc.

€ 149,- Genoemde prijs is per cursist, exclusief BTW, inclusief online lesstof en elektronisch cursuscertificaat.

Indien gewenst kan na afloop een naslagwerk worden aangeschaft. Deze kost 24,95 exclusief btw.

Het betreft een e-learning cursus. Vanzelfsprekend is het mogelijk een cursus keuren valbeveiligingsmiddelen op uw locatie te organiseren. Neem contact op over de mogelijkheden.

Onder specifieke omstandigheden kan deze cursus onder een OOM, ESF of Wij-Techniek subsidie vallen. Het opleidingsfonds van UNETO-VNI, Wij-Techniek (voorheen: OTIB), heeft het trainingsaanbod opengesteld. Een installatiebedrijf is niet langer gebonden aan de trainingen in de gidsen.

Wat zijn de voordelen van een E-learning?

Een E-learning heeft verschillende voordelen, waaronder:

 • Flexibiliteit: cursisten kunnen op elk moment en op elke locatie aan de opleiding werken, zolang ze toegang hebben tot een internetverbinding.
 • Kosteneffectiviteit: e-learning is over het algemeen goedkoper dan traditionele klassikale opleidingen, omdat er geen reiskosten, docenten en locatiekosten zijn.
 • Persoonlijke aanpak: cursisten kunnen het tempo bepalen waarin ze de opleiding volgen en de inhoud herhalen zodat ze beter begrijpen.
 • Gemakkelijke toegang tot informatie: e-learning biedt gemakkelijke toegang tot informatie en middelen, zoals video's, presentaties, quizzen en meer.
 • Meetbaar resultaat: de vorderingen van de cursisten kunnen gemakkelijk worden gevolgd en geanalyseerd om te bepalen of ze de opleiding succesvol voltooien.

Wat dien je in te vullen in het Ingenium E-learning account?

Wat vul ik in bij de student details?

Naast uw naam en mailadres is het van belang dat u hier uw geboortedatum invult. Deze wordt namelijk later getoond op uw cursuscertificaat.

Hoe download ik mijn certificaat?

Na het afronden van de eindtoets kunt u als u een eindscore heeft behaald van 70% of meer het certificaat downloaden. Klik hiervoor op de 3 puntjes rechts naast uw cursus. Selecteer “Download certificaat”.

Wilt u als HRM functionaris meerdere cursisten aanmelden?

Ingenium de Opleider kan u dan als tutor aanmaken in het systeem. U kunt in dat geval de vorderingen van de cursisten volgen en de certificaten downloaden.

Vragen?

Heeft u vragen over het aanmeldproces? Neem dan in de E-learning omgeving contact op via de chat of bel de helpdesk op 085 – 1301854.

Moet ik bij een e-learning ook nog een praktijkdeel doen?

Nee, wij hebben bij de keurmeestercursussen gekozen om het praktijkdeel te verzorgen met behulp van een combinatie tussen fotomateriaal en filmmateriaal. Op deze manier kunnen wij de aspirant keurmeesters het proces van keuren eigen laten maken.

Bij de keurmeester elektrische arbeidsmiddelen en inspectie elektrische installaties werken wij met uitgebreide films waarbij metingen worden uitgevoerd en uitgelegd. Bij keuren ladders, trappen en rolsteigers, valbeveiliging, landbouwmachines werken we met name met fotomateriaal waarmee goed- en afkeurcriteria worden uitgelegd.

Hoe werken de E-learnings van Ingenium dé Opleider?

Als u zich online aanmeldt voor een E-learning krijgt u eerst een bevestiging via mail. Op deze bevestigingsmail staat een fictieve datum van 31 december. Maakt u zich geen zorgen! Dit is puur een site technische datum.

Van onze cursusadministratie ontvangt u snel een factuur. Die mailen we u toe voorzien van een iDeal betaallink: gemakkelijk en snel dus!

Als u de factuur zelf wilt overmaken stuurt u ons dan even een bericht dat deze betaald is.

Dan ontvangt u ze snel mogelijk een uitnodigingsmail vanuit het Ingenium E-learning platform.


Duur cursus: ca. 3 uren

Investering van de training: € 149

31-12-2024
E-Learning

Referenties van klanten

Geplaatst in .