Cursus Keuren valbeveiliging herhaling E-learning

Zoekt u een online cursus keuren valbeveiliging herhaling? Erkend en praktisch ingevuld? De E-learning valbeveiliging keurmeester herhalingscursus van Ingenium dé opleider is precies wat u zoekt! Door ons opgeleide keurmeesters zijn praktisch ingesteld. Ze keuren goed daar waar het kan en keuren af daar waar het moet. Als Ingenium dé opleider vinden wij het keuren geen doel op zich, maar een middel om valbeveiligingsmiddelen zoals harnasgordel, valstoppers, lijnklemmen, etc. veilig te krijgen en te houden. Ons motto is: Veiligheid is een werkwoord!

De Ingenium online cursus Keuren valbeveiliging herhaling werkt als volgt:

 • U schrijft u in voor de E-learning cursus
 • U doorloopt thuis of op uw werkplek de lesstof van de herhalingscursus keuren valbeveiliging. Dit kunt u geheel in uw eigen tempo doen
 • U maakt de tussenliggende toetsen
 • Indien nodig neemt u bij vragen tussentijds contact met ons op
 • Aansluitend aan het doorlopen van de lesstof vindt de eindtoets plaats. Na het behalen van deze toets ontvangt u een E-learning certificaat keuren valbeveiligingsmiddelen.

Wat levert het op?

Na afloop van de online keurmeester cursus kunt u zelfstandig keuringen aan valbeveiligingsmiddelen uitvoeren. Het keuren van valbeveiligingsmiddelen is wettelijk verplicht sinds 1998. Keuringen kunnen in eigen beheer maar ook uitbesteed worden. Ook in de VCA checklijst is de jaarlijkse keuringsplicht van arbeidsmiddelen opgenomen.

Een technische vooropleiding is niet noodzakelijk.

Duur cursus: ca. 3 uren

Door het volgen van de online NEN 3140 keurmeester cursus voldoen zowel de werkgever als de keurmeester aan de in de Arbowet gestelde eisen van voldoende instructie en aantoonbare deskundigheid van de keurmeester.

Geldigheidsduur certificaat

Op het certificaat keuren elektrische arbeidsmiddelen, gereedschappen en machines volgens NEN 3140 staat geen geldigheidsduur, dit is niet wettelijk verplicht. Artikel 7.4a lid 5 spreekt over dat de keuring moet worden uitgevoerd door een “deskundige natuurlijke persoon, rechtspersoon of instelling”.

Een herhalingscursus is ook niet wettelijk verplicht, een keurmeester/inspecteur mag zelf zijn/haar deskundigheid op peil te houden.

Dat kan deze zelf regelen b.v. door het volgen van de site www.nen.nl of www.arboportaal.nl (Site van het ministerie) of onze keurmeesters blog (via onze website). Een herhalingscursus kan worden gezien als 1 van de (niet verplichte) mogelijkheden om het kennisniveau op peil te houden.

Door het volgen van de NEN 3140 keurmeester cursus voldoen zowel de werkgever als de keurmeester aan de in de Arbowet gestelde eisen van voldoende instructie en aantoonbare deskundigheid van de keurmeester.

De cursussen van Ingenium dé opleider blinken uit in de praktijk. Theorie is echter noodzakelijk om te kunnen keuren. De volgende onderwerpen worden behandeld.

Theorie online cursus keuren valbeveiliging herhaling

 • Theorie keuringen valbeveiligingsmiddelen
 • Wat is keuren en de basisprincipes van het keuren
 • De wettelijke achtergrond van het keuren
 • De relatie tussen de valbeveiligingsnormen en de Arbowet
 • Taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden (TVB) van de keurmeester
 • Risico’s van het gebruik van valmiddelen
 • Regels omtrent het gebruik van valbeveiliging
 • De visuele inspectie van valbeveiliging
 • Op een praktische manier worden de goedkeur- en afkeurcriteria van diverse valmiddelen uitgelegd
 • Het opzetten van een keuringsadministratie.

Praktijkdeel Keurmeester cursus

Aan de hand van voorbeeld foto’s leert u praktisch hoe u keuringen uitvoert aan diverse valmiddelen zoals harnasgordels, valstopper, lijnklemmen, meelopers, lijnen, veiligheidshaken, etc.

€ 149,-

Genoemde prijs is per cursist, exclusief BTW, inclusief online lesstof en elektronisch cursuscertificaat.

Het betreft een e-learning cursus. Vanzelfsprekend is het mogelijk een cursus keuren valbeveiligingsmiddelen op uw locatie te organiseren. Neem contact op over de mogelijkheden.

Onder specifieke omstandigheden kan deze cursus onder een OOM, ESF of OTIB subsidie vallen. Het opleidingsfonds van UNETO-VNI, Wij-Techniek (voorheen: OTIB), heeft het trainingsaanbod opengesteld. Een installatiebedrijf is niet langer gebonden aan de trainingen in de gidsen.

Duur cursus: ca. 3 uren

Investering van de training: € 149

31-12-2021
E-Learning

Referenties van klanten

In 2010 volgden we de eerste opleidingen bij Ingenium. NEN 3140, klimmaterieel en Landbouw Tuin en Parkmachines waren de basis voor ons eigen keurbedrijf. Deze opleidingen waren goed van opzet en werden door mensen uit de praktijk gegeven. Het jaar erop volgden weer 3 opleidingen: NEN 3140 voor gevorderden, hijs en hef materieel en valbeveiligingen en Magazijnstellingen. Deze werden in company bij ons verzorgd. Het pakket werd op de reeds aanwezige ervaringen en meettoestellen toegesneden, en werd vakkundig gepresenteerd. In de afgelopen 3 jaar volgden nog de opleiding keurmeester speelgelegenheden en speeltoestellen en een van onze medewerkers heeft zich gespecialiseerd als keurmeester elektrische installaties NEN 1010. Ook hier waren de ervaringen goed. We hebben in de afgelopen jaren dus altijd mogen rekenen op goede begeleiding en konden als dat nodig was ook telefonisch aanvullende informatie inwinnen. Wij raden Ingenium dan ook van harte aan.
M. Strikkeling – Gras | Stok Didam

Heb de cursus in Maart 2016 bij Ingenium in Lexmond gedaan. Ik heb deze als zeer positief en informatief ervaren. Ben naar aanleiding van de cursus als zelfstandig keurmeester begonnen.

Dhr. Kroot

Al diverse cursussen gevolgd tot zeer tevredenheid . Goede uitleg leuke docenten ook het praktijkgedeelte is zeer leerzaam en alles is tot in de puntje verzorgd. Kortom een echte aanrader! Met Vriendelijke groet Arend van der Vegt www.vdvinspectie.nl
A. van der Vegt | VDV Inspectie

Geplaatst in .