Cursus Keuren klimmaterieel, hijsmiddelen en valbeveiliging (combi) E-learning

Cursus keuren valbeveiligingsmiddelen van Ingenium de opleider

Zoekt u een E-learning combinatie cursus keuren klimmaterieel, hijsmiddelen en valbeveiliging? Erkend en praktisch ingevuld? De online keurmeester klimmaterieel, hijsmiddelen en valbeveiliging cursus van Ingenium dé opleider is precies wat u zoekt! Door ons opgeleide keurmeesters zijn praktisch ingesteld. Ze keuren goed daar waar het kan en keuren af daar waar het moet. Als Ingenium dé opleider vinden wij het keuren geen doel op zich, maar een middel om klimmaterieel, hijsmiddelen en valbeveiliging veilig te krijgen en te houden. Ons motto is: Veiligheid is een werkwoord! Schrijf u nu in en wordt keurmeester klimmaterieel, hijsmiddelen en valbeveiliging! De E-learning combicursus combineert 3 cursussen, namelijk keuren ladders, trappen en rolsteigers, keuren hijs- en hefmiddelen en keuren valbeveiliging.

Na afloop heeft u kennis over het keuren van de volgende klimmaterialen, hijsmiddelen en valbeveiliging:

 • Ladders, trappen en rolsteigers
 • Hijskettingen, hijskabels, hijsbanden
 • Schalmen, sluitingen, Wartels, Samenstellen,
 • Hijsklemmen, grijpers
 • Hydraulische werkplaatskranen, hydraulische en mechanische vijzels
 • Pallettrucks / pompwagens
 • Magnetisch, vacuüm hijsgereedschap, hijsmagneten, hijsjukken
 • personen werkbakken
 • Handtakels, loopkatten, elektrische, pneumatische kettingtakels en lieren (voor het elektrische deel is keurmeester NEN 3140 benodigd)
 • Heftafels
 • Harnasgordels, veiligheidsharnassen
 • Karabijnhaken, veiligheidshaken
 • Lijnklemmen, valstopapparaten (band / staalkabel)
 • Mobiele ankerpunten
 • Positioneringslijnen
 • Etc

Alvast vooraf kennis opdoen? Lees artikelen on onze uitgebreide kennisbank.

Door Ingenium dé opleider getrainde keurmeesters mogen zowel voor de interne organisatie keuren als voor externe organisaties. Het keuren van klimmaterieel, hijsmiddelen en valbeveiliging is wettelijk verplicht sinds 1998. De keuringen aan klimmaterieel, hijsmiddelen en valbeveiliging kan in eigen beheer worden uitgevoerd maar ook uitbesteed worden. Ook in de VCA checklijst is de jaarlijkse keuringsplicht van klimmaterieel, hijsmiddelen en valbeveiliging opgenomen. Na afloop ontvangt u de noodzakelijke checklijsten in Microsoft Word formaat welke u van uw eigen bedrijfsgegevens en logo kunt voorzien. Zo ondersteunt Ingenium u ook bij het keuren in de praktijk!

Een technische vooropleiding of ervaring evenals enige kennis van klimmaterieel, hijsmiddelen en valbeveiliging is wenselijk.

Duur cursus ca. 9 – 12 uren

Door het volgen van de online keurmeester cursus voldoen zowel de werkgever als de keurmeester aan de in de Arbowet gestelde eisen van voldoende instructie en aantoonbare deskundigheid van de keurmeester.

Geldigheidsduur certificaat

Op het certificaat Keuren klimmaterieel, hijsmiddelen en valbeveiliging (combi) staat geen geldigheidsduur, dit is niet wettelijk verplicht. Artikel 7.4a lid 5 spreekt over dat de keuring moet worden uitgevoerd door een “deskundige natuurlijke persoon, rechtspersoon of instelling”. Een herhalingscursus is ook niet wettelijk verplicht, een keurmeester/inspecteur mag zelf zijn/haar deskundigheid op peil te houden. Dat kan deze zelf regelen b.v. door het volgen van de site www.nen.nl of www.arboportaal.nl (Site van het ministerie) of onze keurmeesters blog (via onze website). Een herhalingscursus kan worden gezien als 1 van de (niet verplichte) mogelijkheden om het kennisniveau op peil te houden. Door het volgen van de keurmeester cursus voldoen zowel de werkgever als de keurmeester aan de in de Arbowet gestelde eisen van voldoende instructie en aantoonbare deskundigheid van de keurmeester.

De cursussen van Ingenium dé opleider blinken uit in de praktijk. Theorie is echter noodzakelijk om te kunnen keuren. De volgende onderwerpen worden behandeld.

Theorie online cursus keuren klimmaterieel, hijsmiddelen en valbeveiliging (combi)

 • Keuring van ladders, trappen, rolsteigers, hijs- hef- en valbeveiligingsmiddelen
 • Keuringsbevoegdheid
 • Wetgeving: arbowet, NEN 2484, NEN-EN 1004, EN 1147, NEN 341, EN 361, EN 363, etc
 • Typen ladders, trappen, rolsteigers, hijs-, hef- en valbeveiligingsmiddelen
 • Voor kranen geldt een maximale WLL van 2 ton. (Hierboven is TCVT regelgeving van toepassing en wordt niet behandeld)
 • Materiaalsoorten, kenmerken, constructief inzicht
 • Uitvoeren keuringen aan klimmaterieel, valbeveiliging en hijsmiddelen
 • Toepassen van checklijsten voor het keuren van klimmaterieel, valbeveiliging en hijsmiddelen
 • Administratieve afhandeling van inspecties aan klimmaterieel, valbeveiliging en hijsmiddelen

Praktijkdeel cursus Keurmeester klimmaterieel, hijsmiddelen en valbeveiliging

Het praktijkdeel wordt gedaan door middel van fotomateriaal waarbij diverse goed- en afkeursituaties worden behandeld.

€ 389,- exclusief btw, inclusief digitaal E-learning certificaat.

Indien gewenst kan na afloop een naslagwerk worden aangeschaft. Deze kost 39,95 exclusief btw.

Wilt u een in-company cursus keuren klimmaterieel, hijsmiddelen en valbeveiliging? Dit kan snel en praktisch in gang worden gezet. Bel ons gerust voor een voorstel op maat.

Onder specifieke omstandigheden kan deze cursus onder een OOM, ESF of Wij-Techniek subsidie vallen. Het opleidingsfonds van UNETO-VNI, Wij-Techniek (voorheen OTIB), heeft het trainingsaanbod opengesteld. Een installatiebedrijf is niet langer gebonden aan de trainingen in de gidsen.

Wat zijn de voordelen van een E-learning?

Een E-learning heeft verschillende voordelen, waaronder:

 • Flexibiliteit: cursisten kunnen op elk moment en op elke locatie aan de opleiding werken, zolang ze toegang hebben tot een internetverbinding.
 • Kosteneffectiviteit: e-learning is over het algemeen goedkoper dan traditionele klassikale opleidingen, omdat er geen reiskosten, docenten en locatiekosten zijn.
 • Persoonlijke aanpak: cursisten kunnen het tempo bepalen waarin ze de opleiding volgen en de inhoud herhalen zodat ze beter begrijpen.
 • Gemakkelijke toegang tot informatie: e-learning biedt gemakkelijke toegang tot informatie en middelen, zoals video's, presentaties, quizzen en meer.
 • Meetbaar resultaat: de vorderingen van de cursisten kunnen gemakkelijk worden gevolgd en geanalyseerd om te bepalen of ze de opleiding succesvol voltooien.

Wat dien je in te vullen in het Ingenium E-learning account?

Wat vul ik in bij de student details?

Naast uw naam en mailadres is het van belang dat u hier uw geboortedatum invult. Deze wordt namelijk later getoond op uw cursuscertificaat.

Hoe download ik mijn certificaat?

Na het afronden van de eindtoets kunt u als u een eindscore heeft behaald van 70% of meer het certificaat downloaden. Klik hiervoor op de 3 puntjes rechts naast uw cursus. Selecteer “Download certificaat”.

Wilt u als HRM functionaris meerdere cursisten aanmelden?

Ingenium de Opleider kan u dan als tutor aanmaken in het systeem. U kunt in dat geval de vorderingen van de cursisten volgen en de certificaten downloaden.

Vragen?

Heeft u vragen over het aanmeldproces? Neem dan in de E-learning omgeving contact op via de chat of bel de helpdesk op 085 – 1301854.

Moet ik bij een e-learning ook nog een praktijkdeel doen?

Nee, wij hebben bij de keurmeestercursussen gekozen om het praktijkdeel te verzorgen met behulp van een combinatie tussen fotomateriaal en filmmateriaal. Op deze manier kunnen wij de aspirant keurmeesters het proces van keuren eigen laten maken.

Bij de keurmeester elektrische arbeidsmiddelen en inspectie elektrische installaties werken wij met uitgebreide films waarbij metingen worden uitgevoerd en uitgelegd. Bij keuren ladders, trappen en rolsteigers, valbeveiliging, landbouwmachines werken we met name met fotomateriaal waarmee goed- en afkeurcriteria worden uitgelegd.

Hoe werken de E-learnings van Ingenium dé Opleider?

Als u zich online aanmeldt voor een E-learning krijgt u eerst een bevestiging via mail. Op deze bevestigingsmail staat een fictieve datum van 31 december. Maakt u zich geen zorgen! Dit is puur een site technische datum.

Van onze cursusadministratie ontvangt u snel een factuur. Die mailen we u toe voorzien van een iDeal betaallink: gemakkelijk en snel dus!

Als u de factuur zelf wilt overmaken stuurt u ons dan even een bericht dat deze betaald is.

Dan ontvangt u ze snel mogelijk een uitnodigingsmail vanuit het Ingenium E-learning platform.


Duur cursus ca. 9 – 12 uren

Investering van de training: € 389

31-12-2024
E-Learning

Referenties van klanten

Geplaatst in .