Cursus Voldoende Onderricht Persoon NEN 3140 E-learning

Zoekt u een online cursus Voldoende Onderricht Persoon NEN 3140 (VOP NEN 3140)?

Erkend en praktisch ingevuld? De door Ingenium zelf ontwikkelde online VOP NEN 3140 cursus is precies wat u zoekt! Door ons opgeleide medewerkers zijn praktisch ingesteld. Ons motto is: Veiligheid is een werkwoord!

De E-learning Cursus Voldoende Onderricht Persoon NEN 3140 wordt onder andere gevolgd door technische dienst medewerkers, medewerkers van bouwbedrijven, woningbouwverenigingen, installatiebedrijven, etc. Kortom: de online cursus VOP NEN 3140 is geschikt voor de elektrotechnisch opgeleide vakman of vakvrouw die “figuurlijk gesproken” in aanraking komt met elektriciteit.

Schrijf u nu voor de online cursus Voldoende Onderricht Persoon NEN 3140 van Ingenium dé opleider!

Na afloop bent u op de hoogte van

 • De risico’s van elektriciteit
 • De noodzakelijke maatregelen voor het veilige verloop van de werkzaamheden

Een cursus Voldoende Onderricht Persoon NEN 3140 E-learning volgt u bij Ingenium de Opleider van elektrisch veilig werkend Nederland!

Na afloop van de online cursus voldoende onderricht persoon NEN 3140 (VOP NEN 3140) bent u op de hoogte van alle risico’s van het werken aan en in de nabijheid van elektrische installaties. Tevens kunt u de noodzakelijke maatregelen nemen om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren.

U kunt tevens door uw werkgever worden aangewezen als Voldoende Onderricht Persoon in het kader van de NEN 3140.

De Ingenium online cursus Voldoende Onderricht Persoon NEN 3140 werkt als volgt:

 • U schrijft u in voor de Voldoende Onderricht Persoon NEN 3140 E-learning cursus
 • U doorloopt thuis of op uw werkplek de lesstof van de cursus Voldoende Onderricht Persoon NEN 3140. Dit kunt u geheel in uw eigen tempo doen
 • U maakt de tussenliggende toetsen
 • Indien nodig neemt u bij vragen tussentijds contact met ons op via chat, mail of telefonisch

Aansluitend aan het doorlopen van de lesstof vindt de eindtoets plaats. Na het behalen van deze toets ontvangt u een E-learning certificaat Voldoende Onderricht Persoon NEN 3140.

Geen vooropleiding noodzakelijk.

Duur training: ca. 4 uren

Op het certificaat Voldoende Onderricht Persoon NEN 3140 geen geldigheidsduur, dit is niet wettelijk verplicht. De Artikel 8 van de Arbowet spreekt over dat de werkgever voldoende voorlichting en onderricht dient te verzorgen.

Een herhalingscursus is ook niet wettelijk verplicht, een werkgever mag zelf de frequentie van voorlichting en instructie verzorgen.

Door het volgen van de cursus Voldoende Onderricht Persoon NEN 3140 (VP NEN 3140) E-learning voldoen zowel de werkgever als de werknemer aan de in de Arbowet gestelde eisen van voldoende instructie en aantoonbare deskundigheid.

De cursussen van Ingenium dé opleider blinken uit in de praktijk. Theorie is echter noodzakelijk om veilig te kunnen werken aan of in de nabijheid van elektrische installaties. Gevaren en risico’s kunnen inschatten bij eenvoudige elektrotechnische werkzaamheden en eenvoudige elektrotechnische handelingen op een veilige manier kunnen uit voeren. De volgende onderwerpen worden onder andere behandeld:

 • Wet en regelgeving
 • Elektrotechnische gevaren en ongelukken
 • Kwalificaties voor personen
 • Eisen aan werkplekken
 • Spanningsloos werken
 • Onder spanning werken
 • Gereedschappen en PBM
 • Veiligheid en meetapparatuur
 • Smeltveiligheden, installatieautomaten en aardlekschakelaars
 • Eisen aan het onderhoud en de keuring van elektrische arbeidsmiddelen
 • Eisen aan het onderhoud en de keuring van elektrische installaties

Alvast vooraf kennis opdoen? Lees artikelen on onze uitgebreide kennisbank.

€ 129,-

Genoemde prijs is per cursist, exclusief BTW, inclusief online lesstof.

Het betreft een e-learning cursus. Vanzelfsprekend is het mogelijk een Voldoende Onderricht Persoon NEN 3140 op uw locatie te organiseren. Neem contact op over de mogelijkheden.

Onder specifieke omstandigheden kan deze cursus onder een OOM, ESF of OTIB subsidie vallen. Het opleidingsfonds van Techniek Nederland, OTIB, heeft het trainingsaanbod opengesteld. Een installatiebedrijf is niet langer gebonden aan de trainingen in de gidsen.

Duur training: ca. 4 uren

Investering van de training: € 129

31-12-2022
E-Learning

Referenties van klanten

2021: Goedemiddag, wij zijn erg blij met het aanbod van jullie online cursussen. Makkelijk in te plannen, tijdbesparend en ook nog eens goed voor het milieu.

Ga zo door! Optascan Karin Kljucevic

In 2010 volgden we de eerste opleidingen bij Ingenium. NEN 3140, klimmaterieel en Landbouw Tuin en Parkmachines waren de basis voor ons eigen keurbedrijf. Deze opleidingen waren goed van opzet en werden door mensen uit de praktijk gegeven. Het jaar erop volgden weer 3 opleidingen: NEN 3140 voor gevorderden, hijs en hef materieel en valbeveiligingen en Magazijnstellingen. Deze werden in company bij ons verzorgd. Het pakket werd op de reeds aanwezige ervaringen en meettoestellen toegesneden, en werd vakkundig gepresenteerd. In de afgelopen 3 jaar volgden nog de opleiding keurmeester speelgelegenheden en speeltoestellen en een van onze medewerkers heeft zich gespecialiseerd als keurmeester elektrische installaties NEN 1010. Ook hier waren de ervaringen goed. We hebben in de afgelopen jaren dus altijd mogen rekenen op goede begeleiding en konden als dat nodig was ook telefonisch aanvullende informatie inwinnen. Wij raden Ingenium dan ook van harte aan.
M. Strikkeling – Gras | Stok Didam

Heb de cursus in Maart 2016 bij Ingenium in Lexmond gedaan. Ik heb deze als zeer positief en informatief ervaren. Ben naar aanleiding van de cursus als zelfstandig keurmeester begonnen.

Dhr. Kroot

Al diverse cursussen gevolgd tot zeer tevredenheid . Goede uitleg leuke docenten ook het praktijkgedeelte is zeer leerzaam en alles is tot in de puntje verzorgd. Kortom een echte aanrader! Met Vriendelijke groet Arend van der Vegt www.vdvinspectie.nl
A. van der Vegt | VDV Inspectie

Geplaatst in .