Cursus Keuren elektrische arbeidsmiddelen volgens NEN 3140 herhaling

Cursus keuren elektrische arbeidsmiddelen volgens NEN 3140

Zoekt u een herhalingscursus keuren elektrische arbeidsmiddelen volgens NEN 3140? Erkend en praktisch ingevuld? De keurmeester NEN 3140 herhalings cursus van Ingenium dé opleider is precies wat u zoekt! Door ons opgeleide keurmeesters zijn praktisch ingesteld. Ze keuren goed daar waar het kan en keuren af daar waar het moet. Als Ingenium dé opleider vinden wij het keuren geen doel op zich, maar een middel om elektrische arbeidsmiddelen veilig te krijgen en te houden. Ons motto is: Veiligheid is een werkwoord!

Schrijf u nu in en fris uw kennis over NEN 3140 keuringen op!

De herhalingscursus keuren elektrische arbeidsmiddelen NEN 3140 is bedoeld voor keurmeesters welke al enkele jaren actief zijn als keurmeester en hun kennis willen opfrissen. De cursus is ook uitermate geschikt om uw keurmeestercertificaat te verlengen.

Een herhalingscursus keuren NEN 3140 is naar onze mening geen wettelijke verplichting. Toch kan het zo zijn dat vanuit een intern kwaliteitssysteem een herhalingscursus wordt vereist. Ook vernemen wij vaak dat keurmeesters tegen enkele praktische problemen aanlopen. Een verdiepingscursus keuren NEN 3140 voor gevorderden is dan vaak te diepgaand. Met de herhalingscursus keuren NEN 3140 geven wij hier invulling aan.

Na afloop heeft u verdiepende kennis over het keuren van de volgende  elektrische arbeidsmiddelen:

  • Elektrische arbeidsmiddelen
  • Elektrische handgereedschappen en
  • Elektrische driefasenmachines (zowel voor de eigen organisatie als keuringen voor derden)

Een herhalingscursus keuren elektrische arbeidsmiddelen volgt u bij Ingenium de Opleider voor keurend Nederland!

Door Ingenium dé opleider getrainde keurmeesters mogen zowel voor de interne organisatie keuren als voor externe organisaties. De bevoegdheid gaat van 230V tot en met driefasenmachines (400V).

Het keuren van elektrische arbeidsmiddelen en machines is wettelijk verplicht sinds 1998. De keuringen aan elektrisch materieel kan in eigen beheer worden uitgevoerd maar ook uitbesteed worden. Ook in de VCA checklijst is de jaarlijkse keuringsplicht van elektrische machines opgenomen.

Na afloop ontvangt u naast het uitgebreide cursusboek de noodzakelijke checklijsten in Microsoft Word formaat welke u van uw eigen bedrijfsgegevens en logo kunt voorzien. Zo ondersteunt Ingenium u ook bij het keuren in de praktijk!

Een basiscursus keuren elektrische arbeidsmiddelen NEN 3140 is noodzakelijk.

Duur training: 1 dagdeel

Op het certificaat keuren NEN 314o herhaling staat geen geldigheidsduur, dit is niet wettelijk verplicht. Artikel 7.4a lid 5 spreekt over dat de keuring moet worden uitgevoerd door een “deskundige natuurlijke persoon, rechtspersoon of instelling”.

Een herhalingscursus is ook niet wettelijk verplicht, een keurmeester/inspecteur mag zelf zijn/haar deskundigheid op peil te houden.

Dat kan deze zelf regelen b.v. door het volgen van de site www.nen.nl of www.arboportaal.nl (Site van het ministerie) of onze keurmeesters blog (via onze website). Een herhalingscursus kan worden gezien als 1 van de (niet verplichte) mogelijkheden om het kennisniveau op peil te houden.

Door het volgen van de opleiding keuren elektrische arbeidsmiddelen NEN 3140 herhaling voldoen zowel de werkgever als de keurmeester aan de in de Arbowet gestelde eisen van voldoende instructie en aantoonbare deskundigheid van de keurmeester.

De cursussen van Ingenium dé opleider blinken uit in de praktijk. Theorie is echter noodzakelijk om te kunnen keuren. De volgende onderwerpen worden behandeld.

Theorie cursus keuren elektrische arbeidsmiddelen NEN 3140 herhaling

  • Herhaling theorie over NEN 3140 keuringen (nieuwe inzichten)
  • Herhaling visuele inspectie van elektrische handgereedschappen en vast opgestelde machines
  • Herhaling metingen, grenswaarden en meetmethoden (nieuwe inzichten)
  • Praktijkervaringen van de cursisten tijdens het uitvoeren van de keuringen in de afgelopen jaren
  • Metingen aan apparatuur met afwijkende lekstroomwaarden (ontstoringscondensatoren)

Praktijkdeel cursus NEN 3140 Keurmeester elektrisch materieel herhaling

Uitvoeren van cases, keuringen en metingen aan (deels) geprepareerde elektrische middelen zoals 230V apparatuur, elektrische handgereedschappen, basis krachtstroom machines, etc. Deze praktijksessie vindt plaats onder begeleiding van de docent. Vlot en humorvol. U staat als cursist centraal.

Tijdens het praktijkdeel kunt u gebruik maken van uw eigen NEN 3140 apparatentester. Heeft u zelf geen meetapparaat? Geen probleem, wij hebben meerdere merken en typen apparatentesters van onder andere Nieaf-Smitt, Metrel, Gossen Metrawatt en Fluke bij ons. Deze kunt u gebruiken voor het interactieve praktijkdeel. Meetinstrument nodig? Zie de site van onze partner Meetwinkel.nl.

Alvast vooraf kennis opdoen? Lees artikelen on onze uitgebreide kennisbank.

  • per cursist: € 195,-

Genoemde prijzen zijn per cursist, exclusief BTW, inclusief cursusboek en certificaat.

Wilt u een in-company cursus keuren elektrische arbeidsmiddelen herhaling organiseren? Dit kan snel en praktisch in gang worden gezet. Bel ons gerust voor een voorstel op maat.

Onder specifieke omstandigheden kan deze cursus onder een OOM ESF of OTIB subsidie vallen. Het opleidingsfonds van UNETO-VNI, OTIB, heeft het trainingsaanbod opengesteld. Een installatiebedrijf is niet langer gebonden aan de trainingen in de gidsen.

Duur training: 1 dagdeel

Investering van de training: € 195,-

06-12-2022
Lexmond

09-12-2022
Hengelo

17-03-2023
Hengelo

12-05-2023
Lexmond

22-09-2023
Lexmond

29-09-2023
Hengelo

03-11-2023
Lexmond

04-12-2023
Lexmond

08-12-2023
Hengelo

Referenties van klanten

Een zeer goed, kloppend en vooral interessante training. Een leerzame training waaraan we veel hebben gehad. Goede voorbeelden en een duidelijke uitleg. Weenk Nijverdal 

Een mooie training van een hoog niveau. Al onze praktijkvragen zijn beantwoord. Flink bijgespijkerd. Kamphuis Lastechniek Emmen

Een goede en fijne uitleg op een ontspannen manier. Gericht op onze markt. Record BV Lichtenvoorde

Geplaatst in .