Cursus Keuren hoogwerkers

Opleiding-keuren-hoogwerkers-van-ingenium-de-opleider

Zoekt u een cursus keuren hoogwerkers? Erkend en praktisch ingevuld? De keurmeester hoogwerkers cursus van Ingenium dé opleider is precies wat u zoekt! Door ons opgeleide keurmeesters zijn praktisch ingesteld. Ze keuren goed daar waar het kan en keuren af daar waar het moet. Als Ingenium dé opleider vinden wij het keuren geen doel op zich, maar een middel om hoogwerkers veilig te krijgen en te houden. Ons motto is: Veiligheid is een werkwoord! Schrijf u nu in en wordt keurmeester hoogwerkers!

Na afloop heeft u kennis over het keuren van de volgende Keurenhoogwerkers:

 • Knikarmhoogwerkers
 • Schaarhoogwerkers
 • Telescoop hoogwerkers
 • Spinhoogwerkers
 • Etc

Een cursus keuren hoogwerkers volgt u bij Ingenium de Opleider van keurend Nederland!

Door Ingenium dé opleider getrainde keurmeesters mogen zowel voor de interne organisatie keuren als voor externe organisaties.

Het keuren van hoogwerkers is wettelijk verplicht sinds 1998. De keuringen aan hoogwerkers kan in eigen beheer worden uitgevoerd maar ook uitbesteed worden. Ook in de VCA checklijst is de jaarlijkse keuringsplicht van hoogwerkers opgenomen.

Na afloop ontvangt u naast het uitgebreide cursusboek de noodzakelijke checklijsten in Microsoft Word formaat welke u van uw eigen bedrijfsgegevens en logo kunt voorzien. Zo ondersteunt Ingenium u ook bij het keuren in de praktijk!

Een technische vooropleiding evenals enige kennis van hoogwerkers is noodzakelijk.

Duur training: 1 dag

Op het certificaat keuren hoogwerkers staat geen geldigheidsduur, dit is niet wettelijk verplicht. Artikel 7.4a lid 5 spreekt over dat de keuring moet worden uitgevoerd door een “deskundige natuurlijke persoon, rechtspersoon of instelling”.

Een herhalingscursus is ook niet wettelijk verplicht, een keurmeester/inspecteur mag zelf zijn/haar deskundigheid op peil te houden.

Dat kan deze zelf regelen b.v. door het volgen van de site www.nen.nl of www.arboportaal.nl (Site van het ministerie) of onze keurmeesters blog (via onze website). Een herhalingscursus kan worden gezien als 1 van de (niet verplichte) mogelijkheden om het kennisniveau op peil te houden.

Door het volgen van de opleiding keuren hoogwerkers voldoen zowel de werkgever als de keurmeester aan de in de Arbowet gestelde eisen van voldoende instructie en aantoonbare deskundigheid van de keurmeester.

De cursussen van Ingenium dé opleider blinken uit in de praktijk. Theorie is echter noodzakelijk om te kunnen keuren. De volgende onderwerpen worden behandeld.

Theorie training keuren hoogwerkers

 • Achtergronden van de Machinerichtlijn (CE-markering)
 • Richtlijn Arbeidsmiddelen (Arbobesluit, hoofdstuk 7)
 • Wegenverkeerswet voor hoogwerkers
 • Arbowet en productaansprakelijkheid
 • Onafhankelijkheid van de hoogwerker keurmeester
 • Materieelbeheersysteem
 • Voorbereiden van keuringen
 • Uitvoeren van keuringen aan hoogwerkers
 • Goed en afkeurcriteria van hoogwerkers
 • Afschermingen en noodvoorzieningen van hoogwerkers
 • Aanbrengen van waarschuwingsvoorschriften hoogwerkers
 • Testen van arbeidsmiddelen
 • Rapportage van uitgevoerde keuringen

Praktijkdeel Keurmeester hoogwerker cursus

Uitvoeren van cases en keuringen aan hoogwerkers. Deze praktijksessie vindt plaats onder begeleiding van de docent. Vlot en humorvol. U staat als cursist centraal.

Alvast vooraf kennis opdoen? Lees artikelen on onze uitgebreide kennisbank.

€ 329,-

Genoemde prijs is per cursist, exclusief BTW, incl. cursusboek, lunch en certificaat.

Wilt u een in-company cursus keuren hoogwerkers? Dit kan snel en praktisch in gang worden gezet. Bel ons gerust voor een voorstel op maat.

Onder specifieke omstandigheden kan deze cursus onder een OOM, ESF of OTIB subsidie vallen. Het opleidingsfonds van UNETO-VNI, OTIB, heeft het trainingsaanbod opengesteld. Een installatiebedrijf is niet langer gebonden aan de trainingen in de gidsen.

Duur training: 1 dag

Investering van de training: € 329

01-12-2022
Lexmond

24-01-2023
Lexmond

14-04-2023
Lexmond

19-06-2023
Lexmond

05-10-2023
Lexmond

01-12-2023
Lexmond

Referenties van klanten

Een zeer goed, kloppend en vooral interessante training. Een leerzame training waaraan we veel hebben gehad. Goede voorbeelden en een duidelijke uitleg. Weenk Nijverdal

Een mooie training van een hoog niveau. Al onze praktijkvragen zijn beantwoord. Flink bijgespijkerd. Kamphuis Lastechniek Emmen

Een goede en fijne uitleg op een ontspannen manier. Gericht op onze markt. Record BV Lichtenvoorde

Geplaatst in .