Cursus Keuren elektrische arbeidsmiddelen NEN 3140 voor gevorderden

De Cursus keuren elektrische arbeidsmiddelen voor gevorderden van Ingenium de opleider

Zoekt u een cursus keuren elektrische arbeidsmiddelen voor gevorderden volgens NEN 3140? Erkend en praktisch ingevuld? De keurmeester NEN 3140 gevorderden cursus van Ingenium dé opleider is precies wat u zoekt! Door ons opgeleide keurmeesters zijn praktisch ingesteld. Ze keuren goed daar waar het kan en keuren af daar waar het moet. Als Ingenium dé opleider vinden wij het keuren geen doel op zich, maar een middel om elektrische arbeidsmiddelen veilig te krijgen en te houden. Ons motto is: Veiligheid is een werkwoord! De cursus keuren elektrische arbeidsmiddelen voor gevorderden is opgezet naar aanleiding van vragen van onze oud cursisten om een verdiepende cursus. De cursisten willen zich verder verdiepen in het vak van keurmeester. De basiscursus keuren elektrische arbeidsmiddelen NEN 3140 is voldoende om te kunnen en te mogen keuren. Schrijf u nu in en wordt gevorderd keurmeester NEN 3140 arbeidsmiddelen!

Na afloop heeft u verdiepende kennis over het keuren van de volgende  elektrische arbeidsmiddelen:

 • Complexe vast opgestelde machines
 • Vast op het lichtnet aangesloten machines
 • Machines met frequentieregelaars / ontstoringscomponenten
 • Tijdelijke bouwspanningsvoorzieningen (zwerfkasten / paddestoelen)
 • Oudere machines van voor 1995 zonder CE-markering
 • Uitvoeren risico-inventarisatie machines

Een cursus keuren elektrische arbeidsmiddelen voor gevorderden volgt u bij Ingenium de Opleider voor keurend Nederland!

Na afloop van de keurmeester training elektrische arbeidsmiddelen heeft u uw kennis over het keuren van elektrische machines en middelen verdiept. Het keuren van elektrische arbeidsmiddelen en machines is wettelijk verplicht sinds 1998. De keuringen aan elektrisch materieel kan in eigen beheer worden uitgevoerd maar ook uitbesteed worden. Ook in de VCA checklijst is de jaarlijkse keuringsplicht van elektrische machines opgenomen. Na afloop ontvangt u naast het uitgebreide cursusboek de noodzakelijke checklijsten in Microsoft Word formaat welke u van uw eigen bedrijfsgegevens en logo kunt voorzien. Zo ondersteunt Ingenium u ook bij het keuren in de praktijk!

Een basiscursus keuren elektrische arbeidsmiddelen NEN 3140 is noodzakelijk.

Duur training: 1 dag

Op het certificaat keuren elektrische arbeidsmiddelen NEN 3140 voor gevorderden staat geen geldigheidsduur, dit is niet wettelijk verplicht. Artikel 7.4a lid 5 spreekt over dat de keuring moet worden uitgevoerd door een “deskundige natuurlijke persoon, rechtspersoon of instelling”. Een herhalingscursus is ook niet wettelijk verplicht, een keurmeester/inspecteur mag zelf zijn/haar deskundigheid op peil te houden. Dat kan deze zelf regelen b.v. door het volgen van de site www.nen.nl of www.arboportaal.nl (Site van het ministerie) of onze keurmeesters blog (via onze website). Een herhalingscursus kan worden gezien als 1 van de (niet verplichte) mogelijkheden om het kennisniveau op peil te houden. Door het volgen van de training keuren elektrische arbeidsmiddelen NEN 3140 voor gevorderden voldoen zowel de werkgever als de keurmeester aan de in de Arbowet gestelde eisen van voldoende instructie en aantoonbare deskundigheid van de keurmeester.

De trainingen van Ingenium dé opleiderblinken uit in de praktijk. Theorie is echter noodzakelijk om te kunnen keuren. De volgende onderwerpen worden behandeld.

Theorie cursus keuren elektrische arbeidsmiddelen NEN 3140 voor gevorderden

 • Uitwisseling ervaringen keurmeesters NEN 3140
 • Verdieping van de NEN 3140 metingen
 • Meetrisico’s van de NEN 3140 keurmeester
 • Meetfouten tijdens het uitvoeren van NEN 3140 keuringen
 • Achtergronden over kalibratie van NEN 3140 meetapparatuur
 • NEN 3140 keuringen aan machines met een hoge lekstroom
 • Werking en soorten van aardlekschakelaars in Zwerfkasten
 • Het uitvoeren van de NEN 3140 keuringen aan zwerfkasten
 • NEN 3140 keuringen aan complexe driefasenapparaten
 • NEN 3140 keuringen aan aggregaten
 • NEN 3140 keuringen aan vast aangesloten machines
 • NEN 3140 keuringen aan (veiligheids)transformatoren
 • Het NEN 3140 keuren van oudere apparatuur van voor de CE-Markering
 • Het uitvoeren van een machine risico inventarisatie
 • Het opzetten van een administratief systeem om arbeidsmiddelen te keuren volgens NEN 3140

Praktijkdeel cursus Keurmeester NEN 3140 voor gevorderden

Uitvoeren van cases, keuringen en metingen aan (deels) geprepareerde elektrische middelen zoals zwerfkasten, vaste machines, lasapparatuur, etc. Deze praktijksessie vindt plaats onder begeleiding van de docent. Vlot en humorvol. U staat als cursist centraal. Tijdens het praktijkdeel kunt u gebruik maken van uw eigen NEN 3140 apparatentester. Heeft u zelf geen meetapparaat? Geen probleem, wij hebben meerdere merken en typen apparatentesters van onder andere Nieaf-Smitt, Metrel, Gossen Metrawatt en Fluke bij ons. Deze kunt u gebruiken voor het interactieve praktijkdeel.

Per cursist: € 319,-. Genoemde prijs is per cursist, exclusief BTW, incl. cursusboek, lunch en certificaat.

Wilt u een in-company cursus keuren elektrische arbeidsmiddelen voor gevorderden organiseren? Dit kan snel en praktisch in gang worden gezet. Bel ons gerust voor een voorstel op maat.

Onder specifieke omstandigheden kan deze cursus onder een OOM ESF of OTIB subsidie vallen. Het opleidingsfonds van UNETO-VNI, OTIB, heeft het trainingsaanbod opengesteld. Een installatiebedrijf is niet langer gebonden aan de trainingen in de gidsen.

Geen veelgestelde vragen gevonden

Duur training: 1 dag

Investering van de training: € 319

06-04-2023
Lexmond

10-05-2023
Drachten

04-07-2023
Lexmond

27-09-2023
Lexmond

11-10-2023
Drachten

14-11-2023
Lexmond

08-12-2023
Lexmond

Referenties van klanten

4 medewerkers hebben de cursus via Ingenium afgerond. Locatie Rotterdam. Feedback van de medewerkers was zeer positief. Mede door de mogelijkheden van het gebruik van onze eigen meetmiddelen, bruikbare meetopstellingen, prima locatie en goede verzorging. Van A-Z goed verzorgt met blije gecertificeerde medewerkers als resultaat. M. Huige | E.T. Eurotrade   Deze training verzorgd bij ons op lokatie, voor 20 personen in 2 groepen. Uitleg over de Nen apparaten die wij gebruiken, dit werd op een zeer professionele wijze gedaan. Tijdens deze cursus werd er ook veel aandacht besteed aan praktijk voorbeelden, de cursusleider was zeer goed onderlegd over de materie die hij moest uitleggen. Het was een zeer interactieve cursus, waarbij elke cursist werd betrokken. Voor de volgende cursus maken wij zeker gebruik van het aanbod van Ingenium. H. Frijters | Karcher BV Nederland

Geplaatst in .