Cursus Keuren aggregaten volgens NEN 3140

Training keuren aggregaten volgens NEN 3140 bij Ingenium de opleider

Zoekt u een cursus keuren aggregaten? Erkend en praktisch ingevuld? De keurmeester aggregaten cursus van Ingenium dé opleider is precies wat u zoekt! Door ons opgeleide keurmeesters zijn praktisch ingesteld. Ze keuren goed daar waar het kan en keuren af daar waar het moet. Als Ingenium dé opleider vinden wij het keuren geen doel op zich, maar een middel om aggregaten veilig te krijgen en te houden. Ons motto is: Veiligheid is een werkwoord! Schrijf u nu in en wordt keurmeester aggregaten!

Na afloop heeft u kennis over het keuren aggregaten:

 • Aggregaten
 • Generatoren
 • Etc

Een cursus keuren aggregaten volgt u bij Ingenium de Opleider van keurend Nederland!

Door Ingenium dé opleider getrainde keurmeesters mogen zowel voor de interne organisatie keuren als voor externe organisaties. Het keuren van aggregaten is wettelijk verplicht sinds 1998. De keuringen aan aggregaten kan in eigen beheer worden uitgevoerd maar ook uitbesteed worden. Ook in de VCA checklijst is de jaarlijkse keuringsplicht van aggregaten opgenomen. Na afloop ontvangt u naast het uitgebreide cursusboek de noodzakelijke checklijsten in Microsoft Word formaat welke u van uw eigen bedrijfsgegevens en logo kunt voorzien. Zo ondersteunt Ingenium u ook bij het keuren in de praktijk!

Om aan de voorwaarden van deelname te voldoen dient de cursist een cursus keuren elektrische arbeidsmiddelen NEN 3140 – basis te hebben gevolgd (klassikaal of via E-learning). Ook dient de cursist bekend te zijn met de visuele inspectie, meting en de daarbij behorende grenswaarden.

Duur training: 2 dagen

Op het certificaat keuren van aggregaten volgens NEN 3140staat geen geldigheidsduur, dit is niet wettelijk verplicht. Artikel 7.4a lid 5 spreekt over dat de keuring moet worden uitgevoerd door een “deskundige natuurlijke persoon, rechtspersoon of instelling”. Een herhalingscursus is ook niet wettelijk verplicht, een keurmeester/inspecteur mag zelf zijn/haar deskundigheid op peil te houden. Dat kan deze zelf regelen b.v. door het volgen van de site www.nen.nl of www.arboportaal.nl (Site van het ministerie) of onze keurmeesters blog (via onze website). Een herhalingscursus kan worden gezien als 1 van de (niet verplichte) mogelijkheden om het kennisniveau op peil te houden.   Door het volgen van de opleiding keuren aggregaten voldoen zowel de werkgever als de keurmeester aan de in de Arbowet gestelde eisen van voldoende instructie en aantoonbare deskundigheid van de keurmeester.

De cursussen van Ingenium dé opleider blinken uit in de praktijk. Theorie is echter noodzakelijk om te kunnen keuren. De volgende onderwerpen worden behandeld.

Theorie training keuren aggregaten

 • Wetgeving aggregaten
 • De visuele inspectie
 • Veiligheid bij meten aan aggregaten
 • Kwalificaties voor personen
 • Stroomstelsels en beschermingsmaatregelen
 • Metingen aan elektrische installaties
 • Meten en beproeven volgens NEN 1010 en NEN 3140
 • Meten van isolatiebewakers en aardlekschakelaars m.b.v. een installatietester
 • Theorie van elektrische aggregaten
 • Rapportage van keuringen

Praktijkdeel Keurmeester aggregaten cursus

Uitvoeren van cases, keuringen en metingen aan aggregaten. Deze praktijksessie vindt plaats onder begeleiding van de docent. Vlot en humorvol. U staat als cursist centraal. Tijdens de cursus zijn diverse installatietesters beschikbaar voor het oefenen van de diverse metingen. Uiteraard kunt u ook uw eigen NEN 1010/NE 3140 installatietester meenemen naar de cursus. Heeft u deze niet? Geen probleem, wij hebben meerdere merken en typen meetapparaten beschikbaar voor het praktijkdeel. Alvast vooraf kennis opdoen? Lees artikelen on onze uitgebreide kennisbank.

€ 695,- Genoemde prijzen zijn per cursist, exclusief BTW, incl. cursusboek, lunch en certificaat.

Wilt u een in-company cursus keuren aggregaten? Dit kan snel en praktisch in gang worden gezet. Bel ons gerust voor een voorstel op maat.

Onder specifieke omstandigheden kan deze cursus onder een OOM, ESF of Wij-techniek subsidie vallen.

Geen veelgestelde vragen gevonden

Duur training: 2 dagen

Investering van de training: € 695

20-06-2024
Hengelo

21-06-2024
Hengelo

18-09-2024
Lexmond

19-09-2024
Lexmond

17-10-2024
Hengelo

18-10-2024
Hengelo

11-12-2024
Lexmond

12-12-2024
Lexmond

18-12-2024
Hengelo

19-12-2024
Hengelo

Referenties van klanten

Geplaatst in .