Wintersubsidie vakmensen in de schildersbranche

Deze winter: veiligheidstrainingen voor vakmensen volledig vergoed

Werkgevers krijgen komende winter 100% van de scholingskosten en de verletkosten van veiligheidstrainingen vergoed. Zo wil Stichting Mijn Carrière veiligheid op de werkvloer van schilders, afwerkings-, vastgoed- en glaszetbedrijven verbeteren.

Nog steeds vinden er veel ongevallen plaats op de werkvloer, vaak met een blijvend letsel en soms zelfs overlijden tot gevolg. Stichting Mijn Carrière wil hier verandering in brengen. Daarom vergoedt ze van 1 oktober 2022 tot en met 31 maart 2023 alle kosten van trainingen die veiligheid op de werkvloer verbeteren. De actie is een tijdelijke uitbreiding van de huidige regeling, waarbij werkgevers een vergoeding van 50% kunnen aanvragen voor veiligheidstrainingen.

Hoe en wat

Alle trainingen die vallen onder veilig werken worden tijdens de actieperiode vergoed. Daaronder vallen bijvoorbeeld de training asbest herkennen, de opleiding tot keurmeester ladders en steigers en de training veilig werken met een hoogwerker. Enkel BHV-trainingen, EHBO-cursussen, RI&E-trainingen en toolboxtrainingen, worden niet vergoed. Kijk op de website voor een overzicht van de trainingen en opleidingen die 100% vergoed worden, en van verschillende opleidingscentra die ze aanbieden: www.startmijncarriere.nl/veiligwerken.

Werkgevers kunnen hun medewerkers nu al aanmelden voor een training. Ze hoeven dus niet te wachten tot de actieperiode begonnen is. Wel moet de cursus tussen 1 oktober 2022 en 31 maart 2023 gevolgd worden. Na afloop van de training dient de werkgever een subsidieaanvraag in via dit formulier. De subsidie kan maximaal zes maanden na de afloop van de cursus aangevraagd worden.

Voorwaarden

De subsidie is bestemd voor vakmensen die bij een schilders-, afwerkings-, vastgoed- of glaszetbedrijf werken. Dat betekent dat het bedrijf onder de cao SAVG moet vallen. Verder is het belangrijk dat de medewerker die de cursus volgt een vast of een tijdelijk contract heeft bij het bedrijf, en dus geen zzp’er, uitzendkracht of zij-instromer is. Ook mag de medewerker geen re-integratieactiviteiten uitvoeren, die worden namelijk vergoed via andere instanties, zoals het UWV.

Welke trainingen van Ingenium dé Opleider worden vergoed?

Ook zijn deze cursussen te volgen als volwaardige E-learning!

Meer informatie

Voor meer informatie, vragen of opmerkingen, kan je contact opnemen met Stichting Mijn Carrière via mijncarriere@caop.nl.

Geplaatst in Nieuws.