Voordelen In-company cursus

Wie kent het niet? De behoefte aan nieuwe kennis en vaardigheden om een voorsprong te krijgen in je carrière of om jezelf gewoon verder te ontwikkelen. Je hebt besloten om een cursus te volgen, maar nu komt de vraag: kies je voor een in-company cursus op locatie bij een klant, of ga je voor een open inschrijvingscursus? In dit artikel zullen we de voordelen van een in-company cursus bespreken en waarom dit vaak de beste keuze is.

1. Maatwerk en relevantie

Een in-company cursus biedt de unieke mogelijkheid om de training precies af te stemmen op de behoeften van jouw organisatie. Geen algemene lesstof die misschien maar deels relevant is voor jouw werknemers, maar specifieke onderwerpen die aansluiten bij de dagelijkse werkzaamheden. Hierdoor is de informatie direct toepasbaar en zal het rendement van de training veel hoger zijn dan bij een open inschrijvingscursus.

2. Vertrouwelijke omgeving

Bij een in-company cursus kunnen medewerkers leren in hun eigen vertrouwde omgeving. Dit creëert een veilige sfeer waarin ze vrijuit kunnen spreken en vragen kunnen stellen zonder bang te hoeven zijn voor oordeel of concurrentie. Dit bevordert het leerproces en zorgt ervoor dat werknemers optimaal kunnen profiteren van de kennis en ervaring van de trainer.

3. Teambuilding en samenwerking

Een in-company cursus biedt een uitgelezen kans om aan teambuilding en samenwerking te werken. Collega’s leren samen nieuwe dingen en kunnen elkaar ondersteunen tijdens het leerproces. Dit versterkt niet alleen de band tussen collega’s, maar kan ook de effectiviteit van het team vergroten. Bij een open inschrijvingscursus ontbreekt deze mogelijkheid tot teambuilding, omdat je met mensen van verschillende organisaties in de les zit.

4. Flexibiliteit in planning

Met een in-company cursus heb je volledige controle over de planning. Je kunt de training laten plaatsvinden op momenten die het beste passen binnen de werkdag of projectplanning. Dit voorkomt verlies van productietijd en maakt het gemakkelijker om ervoor te zorgen dat iedereen aanwezig kan zijn. Bij een open inschrijvingscursus ben je afhankelijk van de vaste trainingsdata en tijden die worden aangeboden.

5. Kostenbesparend

Hoewel een in-company cursus op het eerste gezicht duurder kan lijken dan een open inschrijvingscursus, zijn er vaak juist kostenbesparingen op de lange termijn. Doordat de opleiding op maat wordt gemaakt en binnen de eigen organisatie plaatsvindt, is er geen reistijd- en kosten voor werknemers. Daarnaast kunnen grotere groepen medewerkers tegelijkertijd getraind worden, wat schaalvoordelen met zich meebrengt. Op deze manier kan de investering in een in-company cursus zichzelf snel terugverdienen.

Kortom, een in-company cursus op locatie bij een klant biedt vele voordelen ten opzichte van een open inschrijvingscursus. Maatwerk, vertrouwelijkheid, teambuilding, flexibiliteit in planning en kostenbesparing maken het een aantrekkelijke keuze voor organisaties die hun medewerkers willen voorzien van hoogwaardige trainingen. Dus waar wacht je nog op? Kies voor een in-company cursus en verbeter de kennis en vaardigheden van je team!

Wilt u een voorstel voor een maatwerk in-company cursus? Neem contact op via info@de-opleider.nl of via 088 – 2450000.

Geplaatst in Nieuws.