Cursus bij Ingenium volgen en het coronavirus update 4 maart 2021

Update nieuwsbericht 4 maart 2021

Veiligheidstrainingen vallen samen met BHV-en EHBO opleidingen onder het algemene belang en mogen doorgaan, uiteraard met in achtneming van de 1,5 m regel. Onze NEN 3140 en keurmeestertrainingen vallen onder de noemer van de veiligheidstrainingen en gaan als zodanig door.

Van veel cursussen zijn inmiddels volwaardige E-learning cursussen beschikbaar, o.a.:

 • Keuren elektrische arbeidsmiddelen NEN 3140
 • Keuren elektrische arbeidsmiddelen NEN 3140 herhaling
 • Keuren ladders, trappen en rolsteigers
 • Keuren ladders, trappen en rolsteigers herhaling
 • Keuren valbeveiliging
 • Keuren valbeveiliging herhaling
 • Keuren hijs- en hefmiddelen (begin 2021 beschikbaar)
 • Keuren hijs- en hefmiddelen herhaling (begin 2021)
 • Keuren landbouw-, tuin-, park- en bouwmachines (voorjaar 2021)
 • Inspectie elektrische installaties NEN 1010 / NEN 3140 (voorjaar 2021)
 • Voldoende Onderricht Persoon NEN 3140
 • Voldoende Onderricht Persoon NEN 3140 herhaling
 • Vakbekwaam Persoon NEN 3140
 • Vakbekwaam Persoon NEN 3140 herhaling
 • Basisveiligheid VCA
 • Veiligheid voor operationeel leidinggevenden VCA
 • Veiligheid voor intercedenten leidinggevenden VCA
 • Bedrijfshulpverlening basis
 • Bedrijfshulpverlening herhaling
 • Veilig werken met de heftruck
 • Veilig werken met de reachtruck
 • Veilig werken met de elektrische pallettruck
 • EHBO Basiskennis Online

Omdat je wellicht nog wat vragen hebt, hebben wij de meest gestelde vragen met antwoorden voor je verzameld op deze pagina. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via info@de-opleider.nl. Wij reageren dan zo snel mogelijk. Natuurlijk kan je ons ook bellen via 088 – 2450000.

Update nieuwsbericht 14 december 2020

De op 15 december 2020 geplande cursussen die op de website staan gaan door.

Omdat je wellicht nog wat vragen hebt, hebben wij de meest gestelde vragen met antwoorden voor je verzameld op deze pagina. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via info@de-opleider.nl. Wij reageren dan zo snel mogelijk. Natuurlijk kan je ons ook bellen via 088 – 2450000.

Update nieuwsbericht 4 november 2020

De geplande cursussen die op de website staan gaan door. Omdat je wellicht nog wat vragen hebt, hebben wij de meest gestelde vragen met antwoorden voor je verzameld op deze pagina. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via info@de-opleider.nl. Wij reageren dan zo snel mogelijk. Natuurlijk kan je ons ook bellen via 088 – 2450000.

Het kabinet heeft de coronamaatregelen aangescherpt. Gaat mijn cursus/training door?

Ja! Wij hebben nooit 30 personen in een ruimte. Wel hebben we extra veiligheidsmaatregelen getroffen, zodat jij gewoon een klassikale cursus kunt volgen! Zo is de groepsgrootte in de praktijk nooit groter dan 16 personen (12 personen in ons praktijkcentrum in Lexmond) en daardoor kan de 1,5 meter regel prima gehanteerd worden.

Update nieuwsbericht 13 oktober 2020

De geplande cursussen die op de website staan gaan door. Omdat je wellicht nog wat vragen hebt, hebben wij de meest gestelde vragen met antwoorden voor je verzameld op deze pagina. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via info@de-opleider.nl. Wij reageren dan zo snel mogelijk. Natuurlijk kan je ons ook bellen via 088 – 2450000.

Het kabinet heeft de coronamaatregelen aangescherpt. Gaat mijn cursus/training door?

Ja! Doordat we een opleider zijn, hoeven we geen rekening te houden met het  maximale aantal van 30 personen in een ruimte. Wel hebben we extra veiligheidsmaatregelen getroffen, zodat jij gewoon een klassikale cursus kunt volgen! Zo is de groepsgrootte in de praktijk nooit groter dan 16 personen (12 personen in ons praktijkcentrum in Lexmond) en daardoor kan de 1,5 meter regel prima gehanteerd worden.

Update nieuwsbericht 29 september 2020

Zonder tegenbericht gaan alle cursussen gewoon door.

Uiteraard hanteren wij bij de cursussen de RIVM richtlijnen in de vorm van het volgende Corona protocol:

Wanneer je één of meerdere van de volgende klachten hebt, vragen we je om thuis te blijven:

 • Koorts
 • Hoesten
 • Verkouden

Heb je één of meerdere van bovenstaande klachten, en kun je daardoor niet naar de cursusdag komen? Stuur dan een mail naar

info@de-opleider.nl.

Dan nemen we contact met je op om een andere cursusdag in te plannen.

 1. Iedereen zorgt voor goede communicatie rondom de coronaregels, zowel voor, tijdens als na een cursus en examen. De docent en examenleider zijn hier leidend in, cursisten dienen de aanwijzingen op te volgen.
 2. Iedere locatie past een eigen deurbeleid toe bij betreden van de cursuslocatie. Cursisten welke ziekteverschijnselen vertonen worden niet toegelaten tot de opleidings- /examenruimte. Daarnaast verzoeken wij iedereen voor betreding en tijdens de cursus de handen te wassen/desinfecteren.
 3. Op de locatie is voldoende zeep en desinfecterende handgel aanwezig. De cursisten mogen een mondkapje en/of latex handschoenen dragen, deze worden niet door Ingenium verstrekt. De locatie zal regelmatig geventileerd worden.
 4. Op Iedere cursuslocatie is het verplicht om te allen tijde anderhalve meter rondom cursisten, de docent en de examinator te borgen. Via de instructie van de docent/examenleider, een looppad en eventueel aangebrachte belijning is dit mogelijk.
 5. Het is docenten en/of examenleider verboden fysiek contact met cursisten te maken. Voor de legitimatiecontrole dient het identiteitsbewijs van de cursist door de cursisten neer gelegd te worden, zodat de docent en examenleider deze op kan pakken zonder fysiek contact met de cursist te maken.
 6. Cursisten dienen na afronding van het examen/training de (examen)locatie direct te verlaten. Wachten op een bekende (collega) is niet op de cursus- en examenlocatie toe gestaan.
 7. De docenten en/of examenleiders behouden te allen tijde het recht een cursus en/of examen niet door te laten gaan als de cursist niet meewerkt aan bovengenoemde maatregelen.

Voor vragen zijn wij natuurlijk altijd bereikbaar:

Telefoon 088 – 2450000 of mail info@de-opleider.nl

Update nieuwsbericht 15 mei 2020

De in Lexmond geplande cursussen gaan vanaf 20 mei door!

De op de overige locaties geplande cursussen gaan vanaf 1 juni door (mits de horeca open gaat)!

 

Update nieuwsbericht 8 mei 2020

De cursussen in ons praktijkcentrum in Lexmond vanaf 20 mei gaan gewoon door. De cursussen op de overige locaties worden vanaf 1 juni hervat (onder voorbehoud of de horecalocaties open mogen zijn).

Wat zijn uw mogelijkheden?
 • Open inschrijving; kosteloos verplaatsen is vanzelfsprekend mogelijk, u kunt deze datum aan ons doorgeven (bij voorkeur via mail). 
 • Data en locaties kunt u vinden op: www.de-opleider.nl
 • Extra data maanden juni, juli en augustus volgen
 • In-company organiseren binnen de RIVM richtlijnen is mogelijk
 • E-learning, zie hiervoor onze site: https://www.de-opleider.nl/aanbod-e-learning-opleidingen/   o.a. Keuren elektrische arbeidsmiddelen NEN 3140, VOP NEN 3140, VP NEN 3140 / VCA / VCA-VOL / VIL-VCU / BHV / EHBO / Veilig werken met heftruck
 • Een meterinstructie in-company organiseren
 • Vraagbaak Ingenium docententeam voor al uw keurmeester & NEN 3140/1010 staat open voor vragen  !
Wij ondersteunen uw organisatie bij opleidingsvraagstukken, dit is ons vak.  
Heb je specifieke vragen over je cursus of wat wel mogelijk is? Mail deze dan naar info@de-opleider.nl
Wij reageren dan zo snel mogelijk. Bellen is natuurlijk ook mogelijk, maar het kan door drukte zo zijn dat dit nummer wat minder snel wordt opgenomen dan u van ons gewend bent.

Update nieuwsbericht 23 maart 2020 – 21.30 uur

In verband met de nieuwe maatregelen zijn alle klassikale cursussen tot en met 28 april afgelast.  Momenteel zijn wij in de afrondende fase om bepaalde cursussen in een e-learning variant aan te bieden. Wij informeren u hierover zo snel mogelijk.

Update nieuwsbericht 15 maart 2020 – 22.15 uur

Wij vinden uw en onze gezondheid belangrijk. Gezien de laatste ontwikkelingen rondom het Coronavirus, hebben wij helaas moeten besluiten onze klassikale cursussen tot en met 5 april 2020 op te schorten.

Deze maatregelen zullen in elk geval tot en met 5 april duren. Mocht hierin een wijziging komen dan stellen wij u daarbij uiteraard direct van op de hoogte.

We bieden u onze oprechte excuses aan voor het ongemak dat deze situatie met zich meebrengt.

Wat betekent dit voor u?

 • Staat u ingepland voor een cursus bij Ingenium? Alle cursusdagen tot en met 5 april worden hierbij opgeschort. Alle cursusdagen worden opnieuw ingepland als de situatie dat toelaat. U krijgt hiervan nader bericht.
 • Met de bedrijven van alle geplande in-company cursussen nemen wij contact op om specifieke afspraken te maken.

Door deze bijzondere maatregelen nemen we onze verantwoordelijkheid om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Wij bieden u onze excuses aan en rekenen op uw begrip voor het geval u nadeel mocht ondervinden van onze maatregelen.

Heb je specifieke vragen over je cursus? Mail deze dan naar info@de-opleider.nl. Wij reageren dan zo snel mogelijk. Bellen is natuurlijk ook mogelijk, maar het kan door drukte zo zijn dat dit nummer wat minder snel wordt opgenomen dan u van ons gewend bent.

Team Ingenium

Update nieuwsbericht 12 maart 2020 – 16.00 uur

Zonder tegenbericht gaan alle cursussen en opleidingen door.

Heb je een cursusdag bij Ingenium B.V. ?

Wanneer je uit Brabant komt en één of meerdere van de volgende klachten hebt, vragen we je om thuis te blijven:

 • Koorts
 • Hoesten
 • Verkouden

Heb je één of meerdere van bovenstaande klachten, en kun je daardoor niet naar de cursusdag komen? Stuur dan een mail naar adm@de-opleider.nl.

Dan nemen we contact met je op om een andere cursusdag in te plannen.

Nieuwsbericht 10 maart 2020 incl. update

Ook in Nederland is het coronavirus (COVID-019) actief en wij als opleidingsinstituut merken dat er steeds meer onrust heerst. Uiteraard volgen wij bij Ingenium- B.V.  de Opleider de ontwikkeling van het virus vanaf het begin. Regelmatig raadplegen wij overkoepelende organisaties, zoals het RIVM en nemen wij maatregelen om hier adequaat mee om te gaan.

Ingenium  B.V. – de Opleider volgt de adviezen van het RIVM met betrekking tot onderwijs.  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-en-het-onderwijs-en-kinderopvang

Er is op dit moment geen reden om cursussen/trainingen te vermijden of af te lassen. Al onze cursussen en trainingen gaan gewoon door.

Uiteraard vragen wij onze cursisten en docenten, die griepachtige verschijnselen hebben (verkoudheidsklachten en/of koorts) om niet naar de cursus/training te komen. Ongeacht of zij in gebieden zijn geweest waar het coronavirus heerst. Dit geldt altijd en niet specifiek voor het coronavirus.

Het is wel belangrijk om de standaardmaatregelen op te volgen, die gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen geven:

 • Was je handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Geen handen schudden

Zie ook ons Ingenium Coronaprotocol.

Geplaatst in Nieuws.