Preventiemedewerker | Breda 21-09-23 Dag

Cursus-veiligheid-voor-operationeel-leidinggevenden-VCA-VOL-VCA

Zoekt u een cursus Preventiemedewerker? Erkend en praktisch ingevuld? De Preventiemedewerker cursus van Ingenium dé opleider is precies wat u zoekt! Door ons opgeleide medewerkers zijn praktisch ingesteld. Ons motto is: Veiligheid is een werkwoord!

De cursus Preventiemedewerker is bedoeld voor medewerkers en welke het officiële certificaat preventiemedewerker willen behalen.

Als preventiemedewerker bent u de spil in de organisatie als het gaat om veiligheid en gezondheid. U zet zich in voor de veilige werkomgeving, het opstellen en uitvoeren van de risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE) en de communicatie tussen de werknemers, de ondernemingsraad (OR) en de medezeggenschapsraad (MR).

De cursus is bedoeld voor medewerkers die willen bijdragen aan de continue ontwikkeling van arbeidsomstandigheden binnen de organisatie. De opleiding is opgezet conform de richtlijnen van het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV).

Schrijf u nu voor de cursus Preventiemedewerker van Ingenium dé opleider!

U ontvangt na afloop een certificaat preventiemedewerker.

Voor de cursus Preventiemedewerker is geen vooropleiding noodzakelijk.

Duur training: 1 dag

Door het volgen van de cursus preventiemedewerker voldoen zowel de werkgever als de werknemer aan de in de Arbowet gestelde eisen van voldoende instructie en aantoonbare deskundigheid.

De cursussen van Ingenium dé opleider blinken uit in de praktijk. Theorie is echter noodzakelijk om veilig te kunnen werken. De volgende onderwerpen worden onder andere behandeld:

 • De rol van de Preventiemedewerker binnen de organisatie (taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden)
 • Overleg en communicatie met de ondernemingsraad, personeelsvertegenwoordiging, het management en de interne organisatieManagement
 • Arbo wetgeving (inclusief actuele Arbowet wijzigingen 2017)
 • Arbeidsomstandigheden risico’s
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)
 • Rol van de Arbodienst, bedrijfsarts en overige kerndeskundigen
 • Het opstellen van een Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)
 • Voorlichting en onderricht
 • Motivatie van medewerkers
 • Ongevallen en bijna-ongevallen (registratie en onderzoek)
 • Het opstellen van een bedrijfsnoodplan

€ 319,-

Genoemde prijzen zijn per cursist, exclusief BTW, incl. cursusboek (NIBHV), lunch en certificaat.

Wilt u een in-company cursus Preventiemedewerker organiseren? Dit kan snel en praktisch in gang worden gezet. Bel ons gerust voor een voorstel op maat.

Onder specifieke omstandigheden kan deze cursus onder een OOM, ESF of OTIB subsidie vallen. Het opleidingsfonds van UNETO-VNI, OTIB, heeft het trainingsaanbod opengesteld. Een installatiebedrijf is niet langer gebonden aan de trainingen in de gidsen.

Duur training: 1 dag

Investering van de training: € 319

26-01-2023
Breda

Referenties van klanten

Aanmelden voor de training Preventiemedewerker is simpel. Klik op de knop “Direct inschrijven” en selecteer de datum en locatie van uw keuze. U ontvangt direct een bevestiging van de aanmelding. Schrijf u nu in voor de Preventiemedewerker cursus van Ingenium dé Opleider!

Referenties van klanten

Een zeer goed, kloppend en vooral interessante Training. Een leerzame Training waaraan we veel hebben gehad. Goede voorbeelden en een duidelijke uitleg. Weenk Nijverdal

Een mooie Training van een hoog niveau. Al onze praktijkvragen zijn beantwoord. Flink bijgespijkerd. Kamphuis Lastechniek Emmen

 

Een goede en fijne uitleg op een ontspannen manier. Gericht op onze markt. Record BV Lichtenvoorde

Geplaatst in .