Keuren valbeveiliging | Lexmond 28-06-21 Middag

Cursus keuren valbeveiligingsmiddelen van Ingenium de opleider

Zoekt u een cursus keuren valbeveiliging? Erkend en praktisch ingevuld? De keurmeester valbeveiliging van Ingenium dé opleider is precies wat u zoekt! Door ons opgeleide keurmeesters zijn praktisch ingesteld. Ze keuren goed daar waar het kan en keuren af daar waar het moet. Als Ingenium dé opleider vinden wij het keuren geen doel op zich, maar een middel om valbeveiliging veilig te krijgen en te houden. Ons motto is: Veiligheid is een werkwoord! Schrijf u nu in en wordt keurmeester valbeveiliging!

Na afloop heeft u verdiepende kennis over het keuren van de volgende valbeveiligingsmiddelen:

  • Harnasgordels / veiligheidsharnassen
  • Karabijnhaken / veiligheidshaken
  • Lijnklemmen
  • Valstopapparaten (band / staalkabel)
  • Mobiele ankerpunten
  • Positioneringslijnen

Een cursus keuren valbeveiliging volgt u bij Ingenium de Opleider voor keurend Nederland!

Door Ingenium dé opleider getrainde keurmeesters mogen zowel voor de interne organisatie keuren als voor externe organisaties. Het keuren van valbeveiligingsmiddelen is wettelijk verplicht sinds 1998. De keuringen aan valbeveiliging kan in eigen beheer worden uitgevoerd maar ook uitbesteed worden. Ook in de VCA checklijst is de jaarlijkse keuringsplicht van valmiddelen opgenomen. Na afloop ontvangt u naast het uitgebreide papieren cursusboek de noodzakelijke checklijsten in Microsoft Word formaat welke u van uw eigen bedrijfsgegevens en logo kunt voorzien. Zo ondersteunt Ingenium u ook bij het keuren in de praktijk! Veel checklijsten en ondersteunende documenten kunt u al vinden via onze downloadpagina.

Een technische vooropleiding is niet noodzakelijk.

Duur training: 1 dagdeel

Op het certificaat keuren valbeveiliging staat geen geldigheidsduur, dit is niet wettelijk verplicht. Artikel 7.4a lid 5 spreekt over dat de keuring moet worden uitgevoerd door een “deskundige natuurlijke persoon, rechtspersoon of instelling”. Een herhalingscursus is ook niet wettelijk verplicht, een keurmeester/inspecteur mag zelf zijn/haar deskundigheid op peil te houden. Dat kan deze zelf regelen b.v. door het volgen van de site www.nen.nl of www.arboportaal.nl (Site van het ministerie) of onze keurmeesters blog (via onze website). Een herhalingscursus kan worden gezien als 1 van de (niet verplichte) mogelijkheden om het kennisniveau op peil te houden. Door het volgen van de opleiding keuren valbeveiliging voldoen zowel de werkgever als de keurmeester aan de in de Arbowet gestelde eisen van voldoende instructie en aantoonbare deskundigheid van de keurmeester.

De cursussen van Ingenium dé opleiderblinken uit in de praktijk. Theorie is echter noodzakelijk om te kunnen keuren. De volgende onderwerpen worden behandeld.

Theorie cursus keuren valbeveiliging

  • Waarom, wanneer en door wie dient valbeveiliging gekeurd te worden
  • De achtergronden van het keuren van valbeveiligingsmiddelen
  • Wetgeving, Arbowet en productaansprakelijkheid t.a.v. valbeveiliging
  • De normen voor valbeveiligingsmiddelen: NEN 341, EN 361, EN 363, etc
  • Typen valbeveiligingsmiddelen (harnasgordels, valstoppers, karabijnhaken, lijnklemmen, positioneringslijnen, etc)
  • Materiaalsoorten en constructief inzicht t.a.v. valbeveiliging
  • Het uitvoeren van keuringen aan valbeveiligingsmiddelen
  • Toepassing van diverse typen checklijsten voor valbeveiliging
  • Administratieve afhandeling van keuringen van valbeveiliging
  • De rol van de externe keurmeester

Praktijkdeel cursus Keurmeester valbeveiliging

Uitvoeren van cases, keuringen en metingen aan (deels) geprepareerde valbeveiligingsmiddelen, etc. Deze praktijksessie vindt plaats onder begeleiding van de docent. Vlot en humorvol. U staat als cursist centraal. Alvast vooraf kennis opdoen? Lees artikelen on onze uitgebreide kennisbank.

€ 195,- Genoemde prijs is per cursist, exclusief BTW, inclusief cursusboek en certificaat.

Wilt u een in-company cursus keuren valbeveiliging organiseren? Dit kan snel en praktisch in gang worden gezet. Bel ons gerust voor een voorstel op maat.

Onder specifieke omstandigheden kan deze cursus onder een OOM, ESF of WIJ-Techniek subsidie vallen. Het opleidingsfonds van UNETO-VNI, WIJ-Techniek (voorheen OTIB), heeft het trainingsaanbod opengesteld. Een installatiebedrijf is niet langer gebonden aan de trainingen in de gidsen.

Duur training: 1 dagdeel

Investering van de training: € 195

28-06-2021
Lexmond

Referenties van klanten

Een zeer goed, kloppend en vooral interessante training. Een leerzame training waaraan we veel hebben gehad. Goede voorbeelden en een duidelijke uitleg. Weenk Nijverdal Een mooie training van een hoog niveau. Al onze praktijkvragen zijn beantwoord. Flink bijgespijkerd. Kamphuis Lastechniek Emmen Een goede en fijne uitleg op een ontspannen manier. Gericht op onze markt. Record BV Lichtenvoorde

Geplaatst in .