Cursus SCIOS Scope 10 Inspecteur brandrisico-inspecties volgens NTA 8220

Zoekt u een cursus SCIOS Scope 10 inspecteur Brand risico inspecties volgens NTA 8220?

Erkend en praktisch ingevuld en een hoog slagingspercentage? De SCIOS Scope 10 Inspectie risicovol materieel cursus van Ingenium dé opleider is precies wat u zoekt! Door ons opgeleide inspecteurs zijn praktisch ingesteld. Ze keuren goed daar waar het kan en keuren af daar waar het moet. Als Ingenium dé opleider vinden wij het inspecteren geen doel op zich, maar een middel om elektrische installaties veilig te krijgen en te houden. Ons motto is: Veiligheid is een werkwoord! Een driedaagse cursus SCIOS Scope 10 inspecteren volgens NTA 8220 volgt u bij Ingenium de Opleider van inspecterend Nederland! Na behalen van het optionele SCIOS Scope 10 examen en de SCIOS Scope 10 bedrijfscertificering bent u bevoegd voor het uitvoeren van een brandrisico inspectie van de elektrische installatie en de daarop aangesloten elektrische materieel volgens de door enkele verzekeraars geëiste SCIOS Scope 10 inspectie.

Aanvullende eisen SCIOS Erkenning van de organisatie

Een SCIOS Scope 10 inspecteur mag brandrisisco inspecties volgens NTA 8220 uitvoeren . Na certificering van het inspectiebedrijf mag u een Scope 10 inspectie uitvoeren. Het inspectiebedrijf dient een op ISO 9001 gebaseerd kwaliteitszorgsysteem op te (laten) zetten en deze laten certificeren door een certificerende instantie zoals bijvoorbeeld Dekra (voorheen Kema). De norm en alle ondersteunende documenten zijn beschikbaar op de SCIOS site. Wilt u de SCIOS eisen inzien? Dan dient u zich gratis te registreren bij SCIOS, via de volgende link.

Opbouw SCIOS Scope 10 cursus

De contactmomenten van de SCIOS Scope 10 cursus bestaat uit 3 lesdagen. De aspirant Scope 10 inspecteur is circa 14 uur aan zelfstudie kwijt. De lestijden zijn van 9 tot 16.00 uur.

SCIOS Examen

Om SCIOS Scope 10 inspecteur te worden, moet je het examen met goed gevolg volbrengen. Het SCIOS examen duurt circa 2 uur. De examens kan je volgen bij één van de erkende exameninstituten van SCIOS. Het ligt voor de hand om het examen te volgen bij Examenbureau ITV. U doet dan het praktijkdeel van het examen in de installatie waarin u ook de opleiding hebt gevolgd. De prijs van het examen zit niet bij de cursusprijs inbegrepen. Het is belangrijk is om gelijk na inschrijving je examen alvast te plannen! Zo kun je zo kort mogelijk na de laatste dag van je opleiding je examen volgen. Dan zit de stof nog vers in je hoofd, dit komt het slagingspercentage ten goede!

SCIOS Bedrijfscertificering

Een SCIOS Scope 10 inspecteur mag brandrisisco inspecties volgens NTA 8220 uitvoeren. Na certificering van het inspectiebedrijf mag u een Scope 10 inspectie uitvoeren. Het inspectiebedrijf dient een op ISO 9001 gebaseerd kwaliteitszorgsysteem, aangevuld met eisen uit de SCIOS certificatieregeling op te (laten) zetten en deze laten certificeren door een CI zoals bijvoorbeeld Dekra, KIWA, etc. De norm en alle ondersteunende documenten zijn beschikbaar op de SCIOS site. Wilt u de SCIOS eisen inzien? Dan dient u zich gratis te registreren bij SCIOS.

Na het slagen voor het SCIOS Scope 10 examen welke wordt afgenomen een SCIOS Scope 10 gecertificeerd examenbureau, kunt u erkend worden door SCIOS als onderdeel van de certificering van uw bedrijf. Daarna kunt u zelfstandig Scope 10 inspecties aan elektrische installaties uitvoeren.

Certificatie-instituut SCIOS heeft bepaald dat examenkandidaten voor SCIOS Scope 10 dienen te beschikken over een SCIOS Scope 8 diploma welke niet ouder dan 3 jaar is.

Duur training: 3 dagen Optioneel examen: ca. 2,5 uur

Door het volgen van de SCIOS Scope 10 cursus en het behalen van het SCIOS Scope 10 examen voldoet de inspecteur aan de in de SCIOS Scope 10 gestelde eisen van voldoende instructie en aantoonbare deskundigheid voor certificering. Let op, dit betreft een persoonscertificering. Om SCIOS erkend inspectiebedrijf te zijn dient u daarnaast ook uw bedrijf te certificeren.

De cursussen van Ingenium dé opleider blinken uit in de praktijk. Theorie is echter noodzakelijk om te kunnen keuren. De volgende onderwerpen worden behandeld.

Theorie cursus SCIOS Scope 10 Inspecteur Brandrisico-inspecties van elektrische installaties en elektrisch materieel volgens NTA 8220

  • Wet- en regelgeving omtrent elektrische installaties en elektrisch materieel
  • Deskundigheid en positie van de inspecteur
  • NTA 8220, NPOR 8014-1
  • Veiligheid bij inspecties
  • Beoordeling brandrisico’s
  • Het uitvoeren van steekproeven
  • Metingen en beproevingen aan elektrisch materieel volgens NTA 8220
  • Thermografie van elektrische installaties volgens NPR 8040-1
  • Rapportage van Scope 10 inspecties
  • Eisen vanuit SCIOS Scope 10

Praktijkdeel van de SCIOS Scope 10 cursus

Het praktijkdeel vindt plaats in een practicum ruimte waarin zich  waarheidsgetrouwe schakel- en verdeelinrichtingen bevinden. Tijdens het praktijkdeel kunt u gebruik maken van uw eigen thermografische camera. Heeft u zelf geen meetapparaat? Geen probleem, wij hebben meerdere merken en typen installatietesters van onder andere Nieaf-Smitt, Metrel, Gossen Metrawatt en Fluke beschikbaar in onze webshop MEETWINKEL.nl. Deze kunt u gebruiken voor het interactieve praktijkdeel. Alvast vooraf kennis opdoen? Lees artikelen on onze uitgebreide kennisbank.

SCIOS Scope 10 examen

Het optionele SCIOS Scope 10 examen vindt plaats in op diverse locaties. De examentijd bedraagt 2 uur en 15 minuten en het betreft een individueel examen. Het examen wordt individueel met de kandidaat gepland.

De kosten voor de driedaagse cursus bedragen: € 1586,-  per persoon, exclusief btw, inclusief cursusmaterialen en lunches. De kosten voor het OPTIONELE examen zijn niet inbegrepen. U plant rechtstreeks een examen in bij een SCIOS erkend examenbureau. De kosten van deze examens worden door deze instanties doorbelast. Voor de SCIOS cursussen geldt dat de factuur voor aanvang van de opleiding dient te zijn voldaan. Momenteel zijn de volgende cursusdata in gepland:

LocatieLesdag 1Lesdag 2Lesdag 3
Woerden08-02-202429-02-202407-03-2024
Drachten / Raamsdonksveer / Deventer27-02-202405-03-202412-03-2024
Woerden11-04-202418-04-202425-04-2024
Drachten / Raamsdonksveer / Deventer17-04-202424-04-202430-04-2024

* Geef bij de aanmelding uw voorkeur door.

Een in-company cursus is niet mogelijk bij SCIOS trainingen.

Onder specifieke omstandigheden kan deze cursus onder een OOM, ESF of OTIB subsidie vallen. Het opleidingsfonds van UNETO-VNI, OTIB, heeft het trainingsaanbod opengesteld. Een installatiebedrijf is niet langer gebonden aan de trainingen in de gidsen.

Geen veelgestelde vragen gevonden

Duur training: 3 dagen Optioneel examen: ca. 2,5 uur

Investering van de training: € 1586

Neem contact met ons op voor de cursusdata

Referenties van klanten

Geplaatst in .